Ova starica je uhićena, a razlog će vas šokirati

Starica iz Arizone je uhićena jer je htjela pomoći potrebitima – hranila je beskućnike.

Norma Thornton hranila je beskućnike u gradu posljednje četiri godine. U ožujku je uhićena zbog kršenja uredbe koju je grad Bullhead City donio 2021. kojom se ograničava dijeljenje hrane u “dobrotvorne svrhe” u javnom parku.

Dijeljenje hrane može biti kazneno djelo

Prema novoj uredbi, u tom američkom gradu smatra se kaznenim djelom – za koje je predviđena novčana kazna pa čak i zatvor – “dijeljenje hrane pripremljene u javnom parku u dobrotvorne svrhe”. Međutim, kako je pojasnio odvjetnik gradske uprave, dopušteno je slobodno dijeliti hranu u javnim parkovima na “društvenim događanjima, uključujući i zabave”. Ali pobrinite se da vaša “zabava” ne uključuje beskućnike – ili biste mogli završiti u zatvoru. Ovo je lekcija koju je ovaj američki grad očitao velikodušnoj i požrtvovnoj Normi Thornton, javlja La Repubblica.

Norma kaže da joj uhićenje nema smisla. Isprva je mislila da se radi o šali kad su se neki policajci dovezli, pregledali joj osobnu iskaznicu i rekli joj da mora biti uhićena i da mora ići na sud.

U intervjuu za CBN news rekla je da nikada ranije nije naišla na bilo kakve službene probleme, osim što su joj se neki prolaznici obraćali grubim riječima. Međutim, ovaj put to je postala ozbiljna tema jer je kazneno prijavljena iz njoj nerazumljivih razloga.

Norminu priču u cijelosti možete poslušati u videu u nastavku.

I dalje dijeli hranu

Park je bio najbolje mjesto jer je bilo vode i toaleta za sve. Uvijek bi sve pospremila nakon što bi ih nahranila. Norma bi se molila s njima prije nego što bi im dala hranu. Ponekad bi je podsjetili ako bi zaboravila moliti kad bi bila previše zauzeta.

“Nema razloga da itko bude gladan u ovoj zemlji u kojoj živimo. Naš svijet je tako pun hrane i luksuza. Zašto bi netko trebao biti gladan?”, rekla je emotivnim tonom.

Objašnjava da su oni (beskućnici) ljudi, oni su osobe, oni su važni i to moraju osjetiti. Trenutačno, dok se bori protiv tužbe, nalazi se u uličici u kojoj joj je čovjek dopustio da koristi njegov privatni posjed gdje dijeli hranu beskućnicima. Suznih očiju kaže da je bilo nehumano vidjeti ih kako sjede na zemlji s tanjurima s hranom, na mjestu gdje nema toaleta ni tekuće vode.

NAJNOVIJE!