Stravična snimka iz staračkog doma: Zaposlenica tuče dementnu staricu

Napad je snimila kamera koju je instalirala žrtvina kći.

Kamere iz sobe u staračkom domu u Michiganu snimile su trenutak kada zaposlenica tuče dementnu staricu zaprljanom pelenom, a zatim ju pokušava ugušiti. Riječ je o 93-godišnjoj bolesnici, ali u svjesnom stanju, zbog čega se na snimci vidi kako se pokušava obraniti od napada medicinske sestre.

Dontia Shawnra Arrington (26) optužena je u vezi s navodnim napadom koji se dogodio 4. travnja.

Napad je snimila kamera koju je instalirala žrtvina kći nakon što je još u prosincu na majci primijetila “modrice poput stiskanja šake”.

“Gledam i sve što sam stalno govorila je: ‘Moja mama, znaš? Zašto to radiš mojoj mami? Ona je mala dama'”, rekla je kći žrtve na konferenciji za novinare na kojoj je prikazan video i dodala da je bila “prestrašena”, piše Daily Mail.

Na snimci (od druge minute) vidi se kako medicinska sestra punom, prljavom pelenom više puta udara žrtvu u glavu dok ona bespomoćno sjedi u invalidskim kolicima i diže ruke u obranu.

Je li u redu smjestiti bližnju osobu (majku, oca) u starački dom?

Snimka se nastavlja u spavaćoj sobi

No njenom agresivnom ponašanju tu nije kraj. Samo nekoliko trenutaka kasnije pokušava zadaviti ženu u kupaonici.

Snimka se kasnije nastavlja u spavaćoj sobi gdje medicinska sestra šamara pacijenta po ustima dok još uvijek nosi higijenske rukavice.

Ona podiže šake i čini se da prijeti pacijentu dok se nadvija nad svojim invalidskim kolicima što očito jako brine baku.

Kći žrtve postala je emotivna kada je vidjela video prikazan na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali šerif okruga Genesee Chris Swanson i okružni tužitelj David Layton.

Rekla je da je njezina obitelj postavila kameru za dadilju kako bi otkrila zašto njezina majka ima modrice, a bilo je potrebno nekoliko pokušaja da se uhvati zlostavljanje.

Kamere su također uhvatile osoblje kako krade od njezine majke, koja je pacijentica u ustanovi oko pet godina.

Dodala je da je njezina majka u međuvremenu prebačena u drugu ustanovu za pomoć i da joj je bolje, ali se još uvijek osjeća traumatizirano incidentom.

NAJNOVIJE!