Svećenici u online molitvi poželjeli da papa umre: Morali se ispričati zbog toga

Šest svećenika nasmijalo se na komentar jednog koji je naveo ‘da se puno moli za papu, da što prije ode u nebo’. Morali se ispričati zbog toga.

Svećenici iz španjolskog Toleda dobili su packe jer su se molili da papa Franjo “što prije umre”.

Nadbiskup Francisco Cerro Chaves iz Toleda ukorio je svećenike koji su sudjelovali u online molitvi preko YouTubea pod nazivom “Sakristija Vendée: kontrarevolucionarno svećeničko okupljanje”, donosi euronews.

Neka papa Franjo “što prije ode u nebo”

Sve je počelo s komentarom jednog svećenika koji je rekao: “I ja se puno molim za papu, da što prije ode u nebo.” Kako je razgovor odmicao, drugi svećenik mu je dao podršku, a šest svećenika iz različitih zemalja koji govore španjolski nasmijali su se komentaru.

Inače 87-godišnji papa Franjo posljednjih mjeseci imao je nekoliko zdravstvenih problema posljednjih mjeseci i trenutno je hospitaliziran zbog gripe u Rimu. Španjolski biskup je opomenuo svećenike zbog njihove ovotjedne izjave, objavivši u srijedu izjavu na web stranici nadbiskupije rekavši da odbacuje komentare i naveo je da su moguće “korektivne mjere” – iako nije precizirao koje bi mogle biti.

U priopćenju se također navodi da nadbiskupija nije odgovorna niti je zastupa izjave svećenika u internetskom programu. Dodao je i da je svećenicima rečeno da traže oprost. U međuvremenu su se i svi svećenici koji su sudjelovali u razgovoru ispričali.

NAJNOVIJE!