Svećenik navodno prevario vjernike za 1,3 milijuna eura

Svećenik (68) iz Soluna, koji se sumnjiči da je vjernike oštetio za više od milijun eura, nastavlja obavljati službu u crkvi svetih Ćirila i Metoda.

Kaže da jedino želi služiti u istoj crkvi u kojoj je desetljećima, ali ne krije da je Tužiteljstvo pokrenulo istragu o njegovom slučaju.

“Ne mogu govoriti na tu temu, Tužiteljstvo mi ne dozvoljava. Ne bojim se, jer da se bojim ne bih bio u hramu, skrivao bih se od svijeta. Nisam pobjegao, ne skrivam se, uvijek sam na raspolaganju vlastima”, rekao je.

Njega se sumnjiči da je od studenoga 2018. do 24. veljače prošle godine sa svoja dva pomoćnika pristupao osobama i uvjeravao ih da bi mogao postati sljedeći solunski mitropolit te da bi oni od toga mogli imati koristi.

Kako bi bili što uvjerljiviji, žrtvama su pokazivali lažna pisma koja je navodno dobivao od vjerskih i državnih vlasti i od njih uzimao novac.

Istraga će pokazati jesu li žrtvama doista prijevarom uzeli 1,340.000 eura.

Do sada je, nakon dojave više mještana, utvrđeno da je novac prebačen na račun svećenikovih pomagača.

Policija je u međuvremenu zaplijenila luksuzno vozilo, dva računala, printer, dva USB diska, razne knjigovodstvene knjige, pisma i bilješke, kao i dva mobitela.

NAJNOVIJE!