Tinejdžer (15) preminuo zbog TikTok izazova: Udahnuo je previše dezodoransa u spreju

Tinejdžer (15) je preminuo od posljedica TikTok izazova tijekom kojeg je udahnuo previše dezodoransa u spreju.

Otkako je TikTok platforma stekla svjetsku slavu, sve je više izazova svojstvenih aplikaciji, ali nije preporučljivo pratiti svaki. Naime, među tim izazovima su i oni koji mlade dovode u opasnost, što se pretpostavlja da se dogodilo tinejdžeru iz njemačkog grada Kösfelda.

Ovo je samo varijanta “dezodorans izazova” koji već duže vrijeme kruži TikTokom, iako kemikalije u dezodoransu mogu izazvati ozbiljne opekline kože.

U drugoj verziji testa hrabrosti, udišete dezodorans dok se ne onesvijestite.

Njemački tinejdžer (15) vjerojatno je umro od ovog izazova. Policija je pored njegova tijela pronašla brojne prazne bočice dezodoransa.

– Sin mi je zbog toga umro. Bitno mi je da nijedan drugi roditelj zbog ovoga ne mora pokopati svoje dijete – napisala je majka stradalog mladića na društvenim mrežama.

Petnaestogodišnjak je trenutačno na obdukciji, a kako kažu u policiji nalazi se još čekaju. Međutim, policija pretpostavlja da je do smrti tinejdžera dovelo udisanje butan plina koji se nalazio u dezodoransu — osim nesvjestice, druge moguće posljedice su respiratorna paraliza i zatajenje srca.

@russianboyal

TikTok Trends die eigentlich keine Trends sein sollten Part 3 ❤️ | Heute mit der gefährlichen deodrant Challenge⚠️ #hrr #creepytok #truecrime #crimetiktok #angst #gruselgeschichte #paranormaltiktok #scaryvideos #tiktoktrends #trendsdienichtexistierensollten #deodrantchallenge #deochallenge

♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound

Drugi slučaj u godinu dana

U siječnju ove godine od posljedica “dezodoransa” umrla je 17-godišnja Leonie iz Scharbeutza u Schleswig-Holsteinu. Taj je trend isprobala nekoliko puta prije nesreće, ali nikad ga nije uhvatila. Njezin posljednji pokušaj završio je smrću.

Policija iz Kösfelda sada također posebno upozorava da ne sudjeluju u izazovu, dok roditelje upozoravaju da razgovaraju sa svojom djecom o tome koliko bi to moglo biti opasno

– Potičite djecu i mlade da ne dovode sebe ni druge u opasnost – poručili su iz policije.

Prije samo nekoliko tjedana u jednoj srednjoj školi u Njemačkoj provedena je akcija spašavanja zbog još jednog izazova, ali s manje dramatičnim posljedicama.

@poglavica_ca

Ide mali uvod za cips koji mozete kupiti samo sa licnom kartom. Gde smo ga kupili? Zastooo smo ga kupili? Sta sve dobijate u ovoj kutiji i td 😁#onechipchallenge #chips #food #funny #challenge #izazoc #cips #hrana #couple #scary #funnystory #fyp

♬ original sound – Tamara

U sklopu “Hottest Chips Challengea” brojni učenici petih razreda jeli su izrazito ljut čips koji nisu dobro podnosili. Pozvano je ukupno sedam hitne pomoći, djeci su dali mlijeko i isprali su im oči. No, nitko nije teže ozlijeđen.

NAJNOVIJE!