NaslovnicaVijestiTransrodna osoba dobila glavnu ulogu u novoj Star Wars seriji The Acolyte

Transrodna osoba dobila glavnu ulogu u novoj Star Wars seriji The Acolyte

Transrodna osoba je po prvi puta dobila glavnu ulogu u novoj Disneyjevoj “Star Wars” seriji The Acolyite. 

Navodno će poznata britanska YouTuberica Abigail Thorn preuzeti ulogu lika po imenu Ensign Eurus u seriji, čije se emitiranje očekuje iduće godine. Radnja The Acolyta se odvija tijekom razdoblja Galaktičke Republike, prije događaja prikazanih u filmskom serijalu Star Wars.

Uz Thorn, u seriji će se pojaviti i “nebinarni” glumac Amanda Steinberg, kojoj je također dodijeljena značajna uloga, javlja Breitbart.

Abigail Thorn je poznata po svom YouTube kanalu “Philosophy Tube”, gdje je niz godina pružala pouke i predavanja o filozofiji. Godine 2021., Thorn je javno izrazila svoj identitet kao transrodna osoba putem YouTube videa.

U tom videu, zagovarala je korištenje blokatora puberteta za mlade osobe i promovirala ideje o masovnoj društvenoj reorganizaciji kako bi se postigla “rodna ravnopravnost”.

Disney sve više uključuje transrodne glumce u svoje projekte

Disney sve više uključuje “transrodne” i “rodno neusklađene” glumce u svoje dječje sadržaje.

Prošle godine, studio je dodijelio sporednu ulogu “transrodnoj nebinarnoj” glumici Zoe Terakes u Marvelovoj seriji Ironheart, samo nekoliko dana nakon što je seriji dodijeljena i

uloga transvestitu Shei Couleé, bivšem natjecatelju reality show-a RuPaul’s Drag Race. Također su angažirali “transrodnu” glumicu Talisu Garciju za “ne-transrodnu” ulogu u seriji Willow, koja je nedavno otkazana nakon samo jedne sezone.

Nedavno je Disney predstavio svoj prvi “nebinarni” lik u Pixarovom filmu, iako je film doživio neuspjeh u Sjedinjenim Državama i inozemstvu. Kathleen Kennedy preuzela je Lucasfilm 2012. nakon što je George Lucas, tvorac Ratova zvijezda, prodao tvrtku Disneyju za više od 4 milijarde dolara.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare