NaslovnicaVijestiTransrodni vojnici će imati određene beneficije u američkoj vojsci

Transrodni vojnici će imati određene beneficije u američkoj vojsci

Transrodni vojnici će prema novim smjernicama imati određene beneficije u američkoj vojsci, a bit će im plaćena i promjena spola.

Bidenova administracija donijela je memorandum Ministarstva obrane koji se detaljno bavi pitanjem brige o pripadnicima vojske koji se identificiraju kao transrodne osobe.

Ovo je uslijedilo nakon ukidanja zabrane predsjednika Trumpa koja je onemogućavala transrodne osobe da služe u vojsci.

Prema novim smjernicama, transrodni pripadnici imaju pravo na određene beneficije. To uključuje plaćanje raznih terapija, poput govorne/glasovne terapije, hormonalne terapije, laserskog uklanjanja dlaka, operacija feminizacije glasa, konturiranja lica, oblikovanja tijela, operacija dojke/grudnog koša te operacija promjene spola. Također, transrodni članovi službe imaju fleksibilnost kada je u pitanju standard uniformiranosti i pravila o frizuri.

Jedna od značajnih promjena je i neograničena pošteda od standarda fizičke spremnosti za članove službe koji se identificiraju kao transrodni. Ovo odricanje može trajati duže vrijeme, uz zahtjev za obnavljanje svakih šest mjeseci.

Također, tijekom uzimanja hormona za “prijelazno” razdoblje, pripadnici koji se identificiraju kao transrodni bit će “nesposobni za raspoređivanje u vojne jedinice” do 300 dana.

Međutim, s obzirom na to da su ti hormoni često potrebni doživotno, to može dovesti do trajne nesposobnosti za raspoređivanje u vojne jedinice za pripadnike koji se identificiraju kao transrodne osobe.

Ove promjene predstavljaju veliki korak prema većoj inkluziji i podršci transrodnim osobama u američkoj vojsci. Bidenova administracija je istaknula važnost pružanja adekvatne skrbi i prava za sve pripadnike službe, bez obzira na njihovu rodnu identifikaciju.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare