Tvrtkama koje podupire Bill Gates odobrena prodaja ‘laboratorijski uzgojene’ piletine

Kontroverzni proizvod, koji proizvode tvrtke koje podupire Bill Gates, dobio je zeleno svjetlo. Laboratorijski uzgojena piletina uskoro će se moći kupiti.

Piletina uzgojena iz životinjskih stanica, a ne iz zaklane peradi, sada se može prodavati u SAD-u, budući da je Ministarstvo poljoprivrede izdalo u srijedu odobrenja kalifornijskim tvrtkama Upside Foods i Good Meat za prodaju proizvoda, poznatih kao meso “uzgojeno u laboratoriju” ili “kultivirano”.

“Umjesto sve te zemlje i sve te vode koja se koristi za hranjenje ovih životinja koje se zakolju, možemo to učiniti na drugačiji način”, rekao je Josh Tetrick, suosnivač i izvršni direktor tvrtke Eat Just.

Tvrtke su dobile odobrenja potrebna za prodaju mesa i peradi u SAD-u. Akcija je uslijedila nekoliko mjeseci nakon što je američka Uprava za hranu i lijekove ocijenila da su proizvodi obiju kompanija sigurni za jelo. Tvrtka Joinn Biologics, koja radi s Good Meatom, također je dobila dozvolu za proizvodnju proizvoda.

Kultivirano meso uzgaja se u spremnicima, koristeći stanice koje dolaze iz žive životinje, oplođenog jajašca ili posebne banke pohranjenih stanica. Good Meat, koji već prodaje uzgojeno meso u Singapuru, prvoj zemlji koja je to dopustila, pretvara mase pilećih stanica u kotlete, nuggetse, narezano meso … piše ABC News.

Tvrtke planiraju posluživati ​​novu hranu prvo u ekskluzivnim restoranima: Upside se udružio s restoranom u San Franciscu koji se zove Bar Crenn, dok će se jela Good Meat posluživati ​​u restoranu u Washingtonu, koji vodi kuhar i vlasnik Jose Andrés.

Globalno, više od 150 tvrtki fokusirano je na meso iz stanica, ne samo piletinu već i svinjetinu, janjetinu, ribu i govedinu.

Prema izvještajima nekih medijskih kuća, Bill Gates je među investitorima u Upside Foods i Eat Just, koji su počeli prodavati sintetička jaja maloprodajnim trgovinama 2019. Gates je podržao niz drugih tvrtki koje također guraju genetski modificiranu hranu, uključujući Beyond Meat i Impossible Foods, piše LifeSiteNews.

Rast prodaje sintetičkog mesa izazvao je zabrinutost mnogih zdravstvenih stručnjaka i građana diljem svijeta za budućnost hrane. Dok jedni misle da su takvi proizvodi korisni za čovječanstvo, drugi vjeruju da su oni samo još jedan način da globalne elite preuzmu kontrolu nad prehrambenim lancem i otruju ljudska bića, piše LifeSiteNews.

NAJNOVIJE!