U Irskoj prošle godine umrlo preko 10.000 beba od pobačaja

Od siječnja do studenog 2023. liječnici opće prakse u Irskoj su podnijeli zahtjeve za naknadu za ukupno 9218 pobačaja.

Ovo ne uključuje pobačaje koji su obavljeni u bolničkom okruženju. Odgovarajući na ove nove informacije, glasnogovornica kampanje Pro Life, Eilís Mulroy, rekla je:

“Ove šokantne brojke pokazuju da je 2023. vjerojatno bila godina s najvećim brojem zabilježenih pobačaja, i to donekle…

Broj zahtjeva koje su podnijeli liječnici opće prakse za nadoknadu troškova pobačaja u prvih jedanaest mjeseci ove godine iznosio je ukupno 9218.

Najveći broj pobačaja u povijesti

Ova brojka daleko premašuje godišnje izvješće za svaku prethodnu godinu, unatoč činjenici da je ova brojka samo za tvrdnje liječnika opće prakse i ne uključuje bolničke pobačaje. Kao takva, stopa pobačaja vjerojatno je mnogo viša i nedvojbeno prelazi 10.000.

Gospođa Mulroy je nastavila: “Sada smo svjedoci alarmantnog trenda u kojem je godišnja stopa pobačaja dramatično porasla od 2019., ali najviše u posljednje dvije godine.

O proaktivnim koracima koje vlada može poduzeti kako bi smanjila stopu pobačaja mora se otvoreno raspravljati u nacionalnim medijima. Utjecaj telemedicine vjerojatno je imao veliki utjecaj na povećanje stope pobačaja.

Unatoč ovoj radikalnoj promjeni politike pobačaja, niti jedan jedini glas nikada nije bio za ili protiv ovog radikalnog odstupanja od izvornog zakona o pobačaju za koji je tadašnji ministar zdravlja Simon Harris uvjeravao javnost da se neće operirati putem telemedicine.

Epidemija gubitka

Vlada ne može nastaviti zabijati glavu u pijesak i odbijati poslušati glasove onih koji imaju dobro utemeljene i praktične prijedloge o tome kako smanjiti sve veću stopu pobačaja.”

Komentirajući povećanje, zamjenica Carol Nolan rekla je da se Irska sada suočava s “epidemijom gubitka”, dodajući da postoji “nedovoljna promocija” alternativa.

“Ovo je sada epidemija gubitka”, rekla je.

“Tisuće žena izdane su pretjeranim promoviranjem pobačaja kao jedinog mogućeg odgovora na trudnoću u određenim okolnostima i okrutnim nedovoljno promoviranjem alternativa koje afirmiraju život.

Nastavit ću osvjetljavati ovo pitanje kako bi žene i obitelji dobile potpunu podršku pružanjem sveobuhvatnih usluga koje će im značajno pomoći u odabiru drugačijeg puta izvan onog pobačaja.”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!