U ženskoj odbojkaškoj utakmici u Kanadi sudjelovalo pet transidentificiranih muških igrača

Nedavna odbojkaška utakmica na sveučilištu u Kanadi izazvala je kontroverze zbog sudjelovanja pet transidentificiranih muških igrača koji su dominirali tijekom većeg dijela susreta, dok su zamjenske igračice ostale neiskorištene na klupi.

Izvještaj Davida Menziesa za Rebel News fokusira se na susret između Seneca Collegea i Centennial Collegea, gdje je Seneca imao tri biološka muška igrača, dok je Centennial imao dva.

Menzies je primijetio da su “očito muškarci bili dominantni igrači kada je u pitanju serviranje i smeč”, uz dodatak da su “prave biološke žene trebale medicinsku pomoć zahvaljujući ozljedama”.

Anonimni izvor za Rebel News izjavio je: “Nedavno su se dogodile dvije velike ozljede glave odbojkašica u Atletskom savezu koledža Ontarija (OCAA) koje su uzrokovali transrodni muškarci [‘transžene’]”.

Prvi incident dogodio se 12. studenog 2023., kada je igrač Centennial Collegea, CL Viloria, ozlijedio odbojkašicu La Citea nakon što je transrodna sportašica snažno udarila loptu.

Drugi incident zabilježen je 22. siječnja 2024., kada je igrač Seneca Collegea, Franz Largadas, također “napao loptu velikom snagom”, uzrokujući potres mozga drugoj igračici La Citea.

Largadas je u sezoni 2022-23 bio naveden kao član muške ekipe škole. Ostali transrodni igrači uključuju Ara Telana i Jess Garciju iz Seneca Collegea, te Jaque Ronquilla iz Centennial Collegea.

Izvor je napomenuo da, iako su ozljede u sportu uobičajene, snaga muškog odbojkaškog udarca znatno je veća od udarca biološke žene.

Također je istaknuo da trenutno postoji šest transidentificiranih muškaraca u OCAA-i, od kojih pet nije podvrgnuto hormonskoj terapiji ili kirurškom uklanjanju gonada.

Nadalje, izvor je naglasio da trenutačno ne postoji javno navedena politika OCAA-e o prihvatljivosti transrodnih osoba.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!