Učenici pozvani da sudjeluju u Sotonskom klubu poslije škole

Učenicima od prvog do petog razreda podijeljeni su letci koji reklamiraju Sotonski klub nakon škole. Roditelji su nezadovoljni.

Djeca u Osnovnoj školi Jane Addams u Molineu, Illinois, pozvana su da sudjeluju u klubu poslije škole koji je ovog tjedna organizirao Sotonski hram.

“Hej djeco, zabavimo se u After School Satan Clubu”, stoji u promotivnom materijalu.

Roditelji djece su skroz zbunjeni

U letku se navodi da je riječ o “znanstvenim projektima, zagonetkama i igrama, umjetničkim i zanatskim projektima, aktivnostima u prirodi”. Sve se planira realizirati do kraja drugog polugodišta ove školske godine.

Roditelji su ranije ovog tjedna na društvenim mrežama izrazili zbunjenost zbog onoga što je poslano kući s učenicima, prenosi CBN News.

“Ovo dokazuje koliko je naša zemlja izgubljena”, komentirala je jedna osoba.

“Ovo je opsceno i smiješno! Voljela bih da je ovo jako loša i neukusna šala”, napisala je druga osoba.

Neki roditelji krivili su školski okrug Moline-Coal Valley za distribuciju letaka.

“Odbaciti sve članove odbora koji su dopustili da se to dogodi”, napisao je jedan. “Glasujte za nove ljude sa zdravim razumom, moralom i etikom.”

Školski okrug branio je taj potez objavivši u utorak priopćenje u kojem se navodi da ne diskriminiraju skupine koje žele koristiti njihove objekte.

Školski okrug Moline-Coal Valley i Odbor za obrazovanje imaju uspostavljene politike i administrativne procedure koje dopuštaju korištenje javnih objekata u zajednici”, stoji u priopćenju. “Okrug ne diskriminira skupine koje žele iznajmiti naše objekte, uključujući vjerske skupine.”

Sotonski klub nastao je kao odgovor na Kršćanski klub dobrih vijesti koji se sastajao u javnim školama diljem zemlje

Douglas Mesner, glasnogovornik i suosnivač Sotonskog hrama, rekao je jednom prilikom za Christian Post (CP) da je prisutnost Kršćanskog kluba u javnim školama “stvorila potrebu za protutežom u izvanškolskim opcijama”.

VIDI OVO: “Pobačaj spašava živote”: Sotonski hram zagovara pravo na pobačaj kao vjerski ritual

Moises Esteves, potpredsjednik Child Evangelism Fellowship, rekao je u to vrijeme za CP da vjeruje da je Sotonski klub “još jedan ateistički PR potez”.

“‘Sotonski klub poslije škole’ jednostavno je još jedan ateistički klub koji traži pozornost. Odabir maskote otkriva da njegove vođe jednostavno mrze Boga i pokušavaju provocirati ili prestrašiti roditelje i škole”, rekao je Esteves.

NAJNOVIJE!