NaslovnicaVijestiŠkotska: Učenik udaljen iz razreda jer je rekao da postoje samo dva...

Škotska: Učenik udaljen iz razreda jer je rekao da postoje samo dva spola

U školi u Škotskoj jedan je učenik udaljen iz razreda zato što je inzistirao da postoje samo dva spola. Pogledajte u videu u nastavku teksta.

Učitelj u Škotskoj izbacio je iz razreda jednog učenika nakon što on inzistirao na činjenici da postoje samo dva spola: muški i ženski. Videozapis koji je učenik snimio mobitelom pokazuje da nastavnik izvan učionice objašnjava učeniku da “nije uključiv”.

Znanstvene činjenice, očito, više nisu važne

Škola je tu da predaje političku korektnost, a ne da uči djecu činjenicama i znanstvenim istinama.

Ovu snimku snimio je učenik, a objavila ju je konzervativna grupa Turning Point UK.

Prikazuje ogorčenog učitelja koji objašnjava učeniku zašto je udaljen iz razreda nakon što je izrazio mišljenje da postoje samo dva spola.

U razmjeni, učenik se čvrsto drži tražeći da zna zašto ne može izraziti svoje mišljenje, unatoč tome što je znanstveno utemeljeno.

Nastavnik kaže učeniku da je “ovo inkluzivna škola” i da je njegovo mišljenje da “u ovoj zemlji postoji više od dva spola”, dodajući “to je mišljenje koje je prihvatljivo”.

“Odabrao si napraviti problem od ovoga”, nastavlja učitelj, dodajući da je učenik “imao priliku šutjeti.”

Kada učenik kaže učitelju: “Mislim da je glupo imati više od dva spola”, učitelj odgovara: “Možeš li to mišljenje zadržati za svoju kuću.”

“Dakle, vi svoje mišljenje možete iznijeti u razredu, a moje mora ostati u mojoj kući?” učenik uzvraća, izvlačeći znakovito priznanje od učitelja koji odgovara: “Ne iznosim svoje mišljenje, izjavljujem što je politika nacionalnih školskih vlasti, OK?”

“Gledište vlasti je vrlo jasno”, tvrdi dalje učitelj, dodajući: “da ne pravimo nikakvu diskriminaciju…”

“Donosite loše odluke”, kaže učitelj učeniku.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare