Ukrajinka svjedoči o čudima
Foto: Unsplash

Ukrajinka svjedoči o Božjim čudima koje se događaju u njezinoj zemlji kao odgovor na molitve kršćana diljem svijeta. 

Ukrajinska humanitarna radnica nedavno je podijelila mnoge načine na koje vjeruje da Bog održava njezinu zemlju od brutalne invazije Rusije. Govorila je i o nekim čudima koja su se navodno dogodila u proteklih mjesec dana.

Olga Buznitska, regionalna voditeljica projekta za Orphan’s Promise, organizaciju koja pruža pomoć djeci i obiteljima u potrebi diljem svijeta, objasnila je u petak tijekom posebnog molitvenog događaja za CBN News zašto su molitveni zazivi očajnički potrebni upravo sada.

‘Nakon što sve završi pričat ćemo o čudima’

“Najveća potreba. To su molitve”, rekla je Buznitska. “Molitve djeluju. Nevjerojatno je koliko je velik naš Bog.” Usred neizvjesnosti i boli, rekla je da je bilo i čuda i snažnih trenutaka koji pokazuju snagu i dobrotu Božju. “Imamo toliko čuda oko sebe”, rekla je Buznitska.

“Božja prisutnost je ovdje. Neke bombe jednostavno ne eksplodiraju. Nakon ovog rata sjedit ćemo zajedno i provesti puno vremena dijeleći mnoga nevjerojatna svjedočanstva – koliko je velik naš Bog.”

Buznitska nije prva osoba koja je ispitala mogućnost da Bog čudesno pomogne Ukrajincima.

Gary Lane iz CBN Newsa također je istražio ove tvrdnje. Kaže da ukrajinski narod neprestano govori o tim čudima te je ispričao događaj kad je sin u panici nazvao oca da moli za njih jer su se našli ispred ruske vojske nepomični. Otac je započeo glasno moliti za sina i njegovu grupu a kad je sin navečer nazvao rekao je da je bilo čudesno, da su vidjeli ogroman bljesak, nešto kao NLO, svijetlo a ruska vojska bila je potpuno uništena. To je samo jedno od svjedočanstava koje kolaju među ukrajinskim narodom.

VIDI OVO: Molitva za mir u Ukrajini

Ukrajinski katolički svećenik Vitaliy Lesnyak također je nedavno podijelio svjedočanstva vojnika na Facebooku koja govore o čudima: Neke izjave vojnika: “Osjećamo vašu molitvenu potporu.” “Ponekad se dogodi nešto neobjašnjivo, poput nevidljive ruke koja odbija metke ili granate koje idu na nas i one prolete pored nas.” “Iz jako teških situacija izlazimo kao da smo u nekom društvu.” “Postajemo nevidljivi neprijatelju, ali se vidimo čak i u mraku i znamo što i kako učiniti.” “Vjerujemo da je Gospodin Isus na strani Ukrajine.” “Molimo vas da nas ne prestajete podržavati i moliti.” “Hitno vas trebamo.”

Strah je tu ali vjerujemo i neprestano molimo

Buznitska je dalje opisala bijeg iz svog rodnog grada Kijeva, glavnog grada Ukrajine. Rekla da se njezina djeca boje za oca. “Moja djeca su uplašena. Jako uplašena”, rekla je. “Boje se za svog oca. Oni se neprestano mole.” No Buznitska, koja nastavlja pomagati izbjeglicama i potrebitima na drugom mjestu u Ukrajini, rekla je da ona i njezina obitelj vjeruju u Gospodina. “Samo vjerujemo Bogu da će nas zaštititi. Žalim za smrću djece i uništenjem svuda oko sebe, ali hvalim Boga i izražavam svoje povjerenje u Njega, bez obzira na to što se događa. Imali smo toliko problema i prije ovog rata”, rekla je Buznitska. “Prije ovog rata, Sovjetski Savez nam je nešto ukrao. Ukrali su… moje djetinjstvo. Ne želim da netko doživi takvo iskustvo, a sada vidim kako je netko odlučio opet to učiniti s mojom zemljom.”