NaslovnicaVijestiUpozorenje roditeljima: Film "Barbie" sadrži teme za odrasle, uključujući LGBT sadržaje

Upozorenje roditeljima: Film “Barbie” sadrži teme za odrasle, uključujući LGBT sadržaje

Movieguide, vodeća američka kršćanska web stranica o filmovima, izdala je upozorenje roditeljima da ne vode svoju djecu na gledanje novog filma “Barbie”.

Ted Baehr i Lili Baehr, osnivači Movieguidea, tvrde film Barbie s ocjenom PG-13 uključuje sadržaje za odrasle, uključujući i LGBT teme koje mnogi roditelji ne bi željeli da njihova djeca vide.

Naslov članka na njihovoj web stranici glasi: “Upozorenje: Ne vodite svoju kćer da gleda Barbie“.

Movieguide je izjavio da će mnogi roditelji pogrešno vjerovati da je Barbie film namijenjen djeci zbog veze filma s popularnom Barbie lutkom.

Film “Barbie” promovira LGBT

Film “zaboravlja svoju glavnu publiku obitelji i djece, dok udovoljava nostalgičnim odraslim osobama i promovira priče o likovima lezbijki, gejeva, biseksualaca i transrodnih osoba”, dodao je Movieguide.

Na stranici je navedeno da su imali ugrađeno tržište i publiku za ovu franšizu, ali su je potpuno zanemarili. Umjesto toga, Mattel, tvrtka koja stoji iza Barbike, odlučila je udovoljiti malom postotku stanovništva koji se često ne odaziva na kino blagajne.

Movieguide je istaknuo da njihova 40-godišnja istraživanja pokazuju suprotno i smatraju da je Mattel napravio veliku pogrešku.

Movieguide je naglasio da su filmovi najbolji kada promoviraju “obiteljske i biblijske vrijednosti”. Čak i animirani filmovi o Barbiki promoviraju iskupljenje, suosjećanje, timski rad, ljubaznost prema strancima i samopožrtvovnost. Roditelji vjeruju brendu i stoga moraju znati istinu o nadolazećem filmu, navodi se na stranici.

LGBT priča je ključni dio filma

Redateljica filma, Greta Gerwig, prethodno je izjavila da je LGBT priča ključni dio filma. Gerwig je poznata po režiranju filmova poput Lady Bird i Malih žena (2019.) te bi trebala režirati barem dva filma iz serijala Kronike Narnije za Netflix, prema Collideru.

“Nema šanse da bismo mogli ispričati ovu priču bez uključivanja LGBTQ+ zajednice”, izjavila je Gerwig za Out. “Bilo nam je važno predstaviti raznolikost koju je Mattel stvorio sa svim različitim Barbikama i Kenima koji postoje danas.”

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare