Većina Amerikanaca podržava zakone koji štite djecu od transrodnih postupaka

Novo istraživanje pokazuje da većina Amerikanaca podržava državne zakone koji štite djecu od operacija i zahvata povezanih s transrodnim osobama.

Nova anketa, koju je proveo CRC Research i koju je prvo podijelio The Daily Wire, otkrila je da 67% od 1600 anketiranih registriranih američkih glasača podržava zakon kojim se maloljetnicima zabranjuje podvrgavanje transrodnim operacijama ili tretmanima, kao što su blokiranje puberteta i hormonske terapije za promjenu spola.

Studija je prikupila podatke birača diljem SAD-a od 3. do 7. siječnja. Popis ispitanika sastojao se od 35% demokrata, 34% neovisnih i 30% republikanaca.

Većina svih demografskih skupina – od republikanaca (73%) preko neovisnih (71%) do demokrata (61%) – podržava zakone za zaštitu djece od tretmana povezanih s transrodnim osobama.

Studija je nadalje otkrila da se birači jasno protive uvođenju zdravstvenih centara u javne škole koji bi djeci omogućili pristup hormonskim terapijama i drugim tretmanima povezanim s transrodnim osobama.

Velika većina republikanaca (88%), kao i većina neovisnih (76%) i demokrata (71%) rekli su da vjeruju roditeljima više nego učiteljima i školskim službenicima u raspravi sa svojom djecom o pitanjima seksualnosti i rodnog identiteta.

NAJNOVIJE!