Viktor Orban kritizira EU zbog odbacivanja “kršćanskog nasljeđa” i prihvaćanja LGBT ideologije

Mađarski premijer Viktor Orban kritizira EU zbog odbacivanja “kršćanskog nasljeđa” i prihvaćanja LGBT ideologije.

Europska unija postala je “neodgovorno carstvo” koje vodi rat protiv pro-obiteljskih, kršćanskih europskih naroda u ime LGBT ideologije, ustvrdio je prošlog vikenda premijer Orbán.

Orban je govorio u Băile Tușnadu u Rumunjskoj na godišnjoj konferenciji Ljetnog sveučilišta Tusványos 22. srpnja. U ovoj regija je visok postotak Mađara. Orbán se na skupu pojavljuje barem od 2014. godine.

Orbanov govor o budućnosti bio je usredotočen na unutarnje i vanjske poslove. Kao što je ranije izvijestio LifeSiteNews, Orbán je pozvao SAD da Kinu gledaju kao globalnu silu u multipolarnom svjetskom poretku u nastajanju, te da ne eskaliraju već postojeće napetosti.

“Suprotstavljene strane trebale bi priznati jedna drugu kao jednake”, rekao je.

Orban je također primijetio da je Europa izgubila kršćansku vjeru. Istaknuo je da su “zapadne vrijednosti” danas ukorijenjene u “migraciji, LGBTQ i ratu”.

“U srcu sukoba između Europske unije i Mađarske” je to što “Europska unija odbacuje [svoje] kršćansko nasljeđe.” EU “upravlja zamjenom stanovništva putem migracija i vodi LGBTQ ofenzivu protiv europskih zemalja koje su prijateljski nastrojene prema obiteljima”.

“Europa je danas stvorila vlastitu političku klasu”, dodao je, “koja više nije odgovorna i nema više kršćanskih ni demokratskih uvjerenja.”

Otkako je izabran 2010., Orbán je svoju povijesno katoličku zemlju pretvorio u bedem protiv globalizma i multikulturalizma, što je razbjesnilo političare otvorenih granica.

Orbán je ukazao na dihotomiju između Mađarske i njezinih sekularnih, liberalnih susjeda, podsjećajući da je njezin Ustav ukorijenjen u njezinom kršćanskom naslijeđu, dok su drugi utemeljeni na ideji usamljenog pojedinca.

NAJNOVIJE!