Vozaču bicikla je insekt uletio u usta: Borio se za dah 20 minuta, a kasnije je preminuo

Brazilskom vozaču bicikla je u vožnji insekt uletio u usta. Borio se za dah 20 minuta, no nakon tri tjedna je preminuo.

Waldonilton de Andrade Reis (43) vodio je grupu biciklista u blizini Ponta Negre u Manausu, kada mu je kukac uletio u usta. Prema izvješćima, patio je od teške alergijske reakcije i umro tri tjedna kasnije.

Kobni trening odradio je 2. ožujka, a preminuo je u bolnici u četvrtak, 30. ožujka.

Njegova sestra Rosilena Reis rekla je da je bilo kratko vrijeme od tri minute kada je mogao biti spašen da je primio kisik i liječničku pomoć. Ali Waldonilton je bio predaleko da bi hitna služba stigla na vrijeme.

20 minuta se očajnički borio za dah

Rosilena je dodala da se njezin brat 20 minuta očajnički borio za dah prije nego što su liječnici konačno stigli.

– Nije bilo pomoći, ni doma zdravlja, ni bolnice u blizini. Najviše što je bilo na raspolaganju bio je vatrogasni dom koji nije imao dežurnog liječnika. Da je bilo adekvatne njege, liječnika, vatrogasca ili Doma zdravlja, netko je mog brata mogao reanimirati – rekla je ogorčena sestra portalu G1.

Kad su liječnici konačno stigli, hitno su ga prevezli u bolnicu udaljenu nešto više od pet kilometara. Zatim je prebačen u drugu bolnicu i liječen na intenzivnoj njezi, no kasnije je proglašen mrtvim.

Waldoniltonova obitelj sada poziva institucije da bolje organiziraju pružanje hitne medicinske pomoći u ovom udaljenom području u srcu Amazone.

NAJNOVIJE!