NaslovnicaVijestiVrhovni iranski vođa optužio Švedsku da "kreće u boj protiv muslimanskog svijeta"

Vrhovni iranski vođa optužio Švedsku da “kreće u boj protiv muslimanskog svijeta”

Vrhovni iranski vođa, ajatolah Ali Hamnei, izjavio je jučer da bi osobe koje oskvrnjuju Kuran trebaju biti suočene s najtežim kaznama.

Također je optužio Švedsku da “kreće u boj protiv muslimanskog svijeta” jer nije kaznila one koji su odgovorni za nedavno oskvrnjivanje ove svete knjige.

Prosvjednici u Švedskoj su u četvrtak šutirali i djelomično uništili Kuran ispred iračkog veleposlanstva u Stockholmu, unatoč prethodnim prijetnjama spaljivanja, prema izvješću Reutersovih svjedoka.

Stotine ljudi upali su u četvrtak rano ujutro u švedsko veleposlanstvo u središtu Bagdada, te su ga zapalili kao znak prosvjeda protiv planiranog spaljivanja svete knjige islama u Švedskoj istog dana.

Švedski dužnosnici su osudili taj čin, ali istaknuli su da ne mogu intervenirati zbog pravila o slobodi govora.

Prema izvještajima iranskih državnih medija, Hamnei je zahtijevao od Švedske da preda odgovorne za ovaj incident islamskim zemljama.

“Svi islamski učenjaci slažu se da oni koji oskvrnu Kuran zaslužuju najtežu kaznu. Dužnost švedske vlade je da preda počinitelje pravosudnim sustavima islamskih zemalja”, priopćio je Hamnei putem državnih medija.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare