Whoopi Goldberg tvrdi da Deset zapovijedi ne zabranjuju pobačaj
Snimka zaslona: YouTube

Liberalna glumica i voditeljica Whoopi Goldberg lažno tvrdi da Deset zapovijedi koje kršćani i Židovi smatraju svetima ne sadrže zabranu pobačaja.

Komentari su došli kao dio rasprave bivšeg predsjednika i vjerojatnog republikanskog kandidata Donalda Trumpa koji je u ponedjeljak istupio protiv dodatnih pro-life zakona na nacionalnoj razini, umjesto toga govoreći da bi daljnje zakonodavne mjere o pobačaju trebale biti prenesene na pojedinačne države.

“Nitko nije dužan pobaciti. Nikada ga ne morate imati i nadam se da ga nitko nikada neće morati imati”, rekao je Goldberg. “Želim biti sigurna da ću, ako odlučiš da je ovo ono što trebaš učiniti, stati iza tebe jer ne poznajem tvoj život, i ako kažeš da je ovo ono što ti treba, to ću učiniti.”

“To ste vi, vaš liječnik i Bog. S njima morate razgovarati, a to se ne spominje u velikih deset, samo ću reći”, dodala je.

Suvoditeljica Sunny Hostin je sugerirala da pro-liferi primjenjuju pobačaj na “ne smiješ ubiti”, što je Goldberg odbacila s obrazloženjem da se “‘ne smiješ ubijati’ ne može koristiti kao blok jer dopuštamo ratove cijelo vrijeme […]”

Izlazak 20,13 često se shvaća konkretnije kao “ne ubij”, kako bi se pokazalo da Biblija ne isključuje ubojstvo u samoobrani ili spašavanje tuđeg života, dok još uvijek identificira namjerno i nepotrebno oduzimanje ljudskog života kao težak prijestup.

Općenito se shvaća da Bog stvara ljude “na svoju sliku” što znači da ljudski život nosi ogromnu unutarnju vrijednost, a na drugim mjestima Biblija upozorava da su “ruke koje prolijevaju nevinu krv” Bogu “odvratne”, piše Lifesitenews.com.

Nadalje, davno utvrđeni biološki kriteriji i glavni tokovi medicinskih udžbenika utvrđuju da živo ljudsko biće, strukturno i genetski različito od svoje majke, nastaje nakon oplodnje i prisutno je tijekom cijele trudnoće.

Četrnaest američkih država trenutačno zabranjuje sve ili većinu pobačaja.vito izbrisati procijenjenih 200 000 pobačaja godišnje.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare