NaslovnicaVijestiŽena je u bolnici proglašena mrtvom, no zapanjujuća snimka pokazuje trenutak kada...

Žena je u bolnici proglašena mrtvom, no zapanjujuća snimka pokazuje trenutak kada je oživjela

Beli Montoya (76) pozlilo je u petak u svom domu te je prevezena u bolnicu u Ekvadoru, gdje je ubrzo proglašena mrtvom. No, zapanjujuća snimka pokazuje trenutak u kojem je 76-godišnjakinja oživjela.

Njezin sin, Gilbert Balberan, rekao je da je nesretna žena primljena u 9 ujutro i da je proglašena mrtvom u podne nakon moždanog udara.

Montoya je provela četiri sata u lijesu i trebala se presvući u pogrebnom poduzeću kada je njezina obitelj primijetila da daje znakove života oko 20:50.

– Moja je majka počela micati lijevom rukom, otvarajući oči i usta. Borila se da diše”, rekao je Balberan.

Na snimci se vidi kako Balberan šalje osobu da nazove hitnu pomoć dok on i još jedna osoba stavljaju ruke oko njezine glave i lijeve ruke. Može se vidjeti kako se žena bori da diše i pomiče čeljust.

Nekoliko trenutaka kasnije stigla je hitna pomoć i stavila je na nosila prije nego što je odvezena u bolnicu Martin Icaza, gdje je smještena na intenzivnu njegu.

Sin je objasnio da je njegova majka patila od hipertenzije i srčanih problema te da je navodno imala moždani udar u petak rano ujutro.

Medicinski stručnjaci koje je kontaktirao El Universo vjeruju da je Montoya bio u stanju katalepsije. Prema Nacionalnom centru za biotehnološke informacije, to je “stanje koje karakterizira neaktivnost, smanjena reakcija na podražaje i tendencija da se zadrži nepomičan položaj.”

U smrtovnici je navedeno da je njezinu smrt uzrokovao ‘kardiorespiratorni zastoj zbog bolesti od nespecificirane cerebrovaskularne bolesti’.

Očekuje se da će Balberan u ponedjeljak podnijeti izvješće o incidentu lokalnom tužiteljstvu i optužiti bolnicu Martin Icaza za nemar.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare