Zmija od 5 metara napala staricu: Čula je buku iz kuhinje pa doživjela najveći šok

Zmija duga gotovo pet metara napala je staricu u njenom domu u Port Edwardu u Južnoj Africi!

Sharon Norton, koja je visoka samo 160 cm, na prstima je sišla do svoje kuhinje kada je tijekom večeri čula buku.

Naoružala se plehom od pećnice jer je očekivala da će se u mrklom mraku uhvatiti u koštac s provalnikom, no naletjela je na ogromnog pitona.

Sharon (62) nije mogla upaliti svjetla zbog restrikcija struje. Otvorila je vrata i odmah upalila svjetiljku s namjerom da iznenadi lopova, a zatim ga i udari čeličnom tepsijom, no doživjela je najveći šok u životu!

“Ogromni piton je odmah krenuo na mene! Srce mi je iskočilo iz grla kad sam mu ugledala čeljust na svjetlu lampe. Uspjela sam ga nekoliko puta snažno udariti po glavi, a onda je ustuknuo od mene. Mislim da ne bih mogla ništa učiniti da me je uhvatio. Nemate pojma koliko su brzi”, rekla je Sharon koja živi u gradu udaljenom oko 150 kilometara od Durbana.

Zmija je vjerojatno vrebala psa

Zmija je vjerojatno htjela uhvatiti jednog od njezinih jorkširskih terijera.

“Znala sam da je došao po jorkširske terijere koje uzgajam, trenutno ih imam 11, prije sam imala 15, ali su mi drugi pitoni pojeli četiri”, kaže umirovljenica.

Navodi da je piton bio ogroman.

“Tijelo mu je bilo deblje od mojih bedara i sklonio se između hladnjaka i zida raširenih čeljusti želeći zagristi bilo što. Nazvala sam lokalnog hvatača zmija koji je već tri puta bio na mojoj farmi. Rekao mi je da ga držim na oku i da će se vratiti za sat vremena”, rekla je Sharon.

Lovac na zmije rekao je da je ovaj južnoafrički piton jedan od najvećih primjeraka na koje je ikada naišao i da je lako mogao ubiti staricu.

Piton je bio težak 25 kilograma i dugačak tek nekoliko centimetara manje od 5 metara.

Najveća afrička zmija i jedna od najvećih na svijetu naraste preko pet i pol metara i teži 30 kilograma, ali rijetko napada ljude. Plijen, koji love noću, stiskaju i grizu do smrti. Love pse, kokoši, krokodile, majmune, koze, divlje jelene…

Zmija je sigurno puštena u obližnji rezervat prirode.

Dvojica muškaraca s Krete, podsjetimo, nedavno nisu mogli vjerovati svojim očima kada su naišli na mrtvog pitona dugog više od pet metara!

NAJNOVIJE!