Talibani rade na potpunom brisanju kršćanstva u Afganistanu

Talibani rade na potpunom brisanju kršćanstva ili bilo koje vjerske manjine iz zemlje, a čak tvrde da u Afganistanu nema kršćana

Od povlačenja SAD-a iz Afganistana 2021., vjerske i građanske slobode su se brzo pogoršale pod talibanskom vlašću.

Pod sadašnjim režimom, bivši vladini dužnosnici i državni službenici te vjerske manjine poput kršćana trpe intenzivan pritisak i nadzor vlade i društva. Suočeni su s redovitim napadima na njihove domove od strane talibana, često primaju prijetnje otkazom i nemaju pristup mogućnostima obrazovanja.

Talibani pokušavaju prekinuti kontakt između afganistanskih građana i svih zapadnih skupina i praktički su iskorijenili napore nevladinih organizacija za pružanje pomoći na terenu.

Svaka skupina koja želi pružiti dugoročnu pomoć, kao što je pomoć za život, mora biti oprezna s talibanskim špijunima među svojim radnicima.

Stanje vjerskih sloboda i kršćanske tolerancije u Afganistanu nije se poboljšalo otkako je ICC izvijestio da je Afganistan jedno od najgorih mjesta na svijetu za kršćane.

Talibani rade na potpunom brisanju kršćanstva ili bilo koje vjerske manjine iz zemlje, a čak tvrde da u Afganistanu nema kršćana, što je očito lažna tvrdnja. Mnogi kršćani otišli su u ilegalu kako bi izbjegli da ih talibanski “sudovi” otmu.

NAJNOVIJE!