Teroristi ubili 12 kršćana uoči Božića

Teroristi su u nedjelju ubili 12 kršćana u napadu na selo na sjeveroistoku Nigerije, samo nekoliko dana uoči Božića.

Napadači su ciljali na pretežno kršćansko selo Kilangal u okrugu Askira-Uba, država Borno, nedugo nakon što su bogoslužja završila, izvještava Morning Star News.

Dauda Sabo, glasnogovornik Vijeća lokalne samouprave Askira-Uba, rekao je da je napad izvela Islamska država zapadnoafričke provincije (ISWAP), koju je formirala otcijepljena frakcija terorističke skupine Boko Haram.

Osim 12 ubijenih, još troje je ranjeno, a trgovine su opljačkane.

Sabo je rekao da je lokalna vlada napad osudila kao “jeziv, tužan i nehuman” te da su članovi vijeća posjetili grobove žrtava.

Mještani su govorili o svojoj zabrinutosti zbog napada, kao i o nedjelovanju onih koji su na vlasti.

Abdul Balte je izjavio za Morning Star News da su: “napade izveli ovi naoružani teroristi bez otpora vojske u tom području. Kršćani koji su preživjeli bili su prisiljeni pobjeći iz sela.”

Markus Njidda je rekao: “Ovaj napad označava tužnu nesreću s kojom se kršćani na sjeveroistoku suočavaju od strane terorista Boko Harama. Ovi napadi se divljački provode protiv kršćana.”

Mještani traže molitvu.

Joseph Yohanna je rekao: “Osjećam se vrlo tužno jer su naši ljudi i dalje neprestano napadani od strane Boko Harama, a da vlada nije učinila ništa da zaustavi ove napade. Molimo vas da molite da Bog oslobodi naš narod i zemlju od ovih ubojica.”

Yakubu Joshua je rekao: “Ovi uporni napadi Boko Harama na naša sela ostavili su nas u vječnoj oskudici i gubitku našeg naroda. Molim se da Gospodin čuje naše molitve i izliječi našu zemlju.”

NAJNOVIJE!