Učitelj matematike izgubio posao zbog upotrebe ‘pogrešne’ zamjenice za učenika

Grupi, među kojima je bila i oštećena učenica, rekao je "bravo cure".

Učitelj matematike koji je izgubio posao nakon što je upotrijebio ‘pogrešnu’ zamjenicu za učenika podnio je žalbu Visokom sudu.

Joshua Sutcliffe je prije godinu dana dobio zabranu podučavanja od strane Teaching Regulative Authority nakon što je navodno krivo prozvao djevojku koja je koristila muške zamjenice.

Grupi, među kojima je bila i oštećena učenica, rekao je “bravo cure”, da bi se nekoliko trenutaka kasnije ispričao kad je shvatio da je među njima i ona.

No, 32-godišnjak, koji je predavao u školi u Oxfordu, nakon istrage i disciplinskog saslušanja smatra se da je profesiju doveo na loš glas.

G. Sutcliffe je ovaj tjedan iznio svoj slučaj Visokom sudu, a njegov odvjetnik Michael Phillips tvrdio je da je kršenje prava g. Sutcliffea to što je utvrdio da je dužan koristiti preferirane zamjenice.

Gospodin Phillips je dodao da gospodin Sutcliffe ima pravo “ne vjerovati uvjerenjima o rodnom identitetu”.

Foto: Christian Legal Centre

Odluka treba biti poništena

Gospodin Sutcliffe, koji je rekao da je njegov osobni život pod lupom zbog ovog slučaja, napisao je na X: ‘Ovo je važan dan za slobodu u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ova perverzna odluka TRA mora biti poništena.’

Organizacija za kampanju Christian Concern (CC), koja podržava gospodina Sutcliffea u njegovoj žalbi, rekla je da vladin nacrt transrodnih smjernica za škole, objavljen prije samo nekoliko mjeseci, navodi da “Nijedan učitelj ili učenik ne bi trebao biti prisiljen koristiti ove preferirane zamjenice i to ne bi trebalo spriječiti učitelje da djecu kolektivno nazivaju ‘djevojčicama’ ili ‘dječacima’, čak i u prisutnosti djeteta kojemu je dopušteno mijenjati zamjenice.”

CC je rekao da je otkrio da je TRA saznala za slučaj gospodina Sutcliffea kada ga je škola u kojoj je prethodno radio uputila prema strategiji Prevent. Spriječiti je vladina strategija usmjerena na ljude koji su u opasnosti od pridruživanja ekstremističkim skupinama ili poduzimanja terorističkih aktivnosti.

Odjel za obrazovanje, koji je prihvatio preporuku TRA-a da zabrani g. Sutcliffea, protivi se žalbi, tvrdeći da je uložena prekasno i da je ‘bez zasluga’.

Vladini odvjetnici rekli su da gospodin Sutcliffe nije “uspio razlikovati svoju ulogu učitelja od svojih aktivnosti propovjednika”.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!