Udar groma uništio kip Isusa u Meksiku

Visoka skulptura Krista Ribara, koja se nalazi u La Concordiji u meksičkoj državi Chiapas, potpuno je izgorjela nakon što ju je 10. rujna pogodio grom.

Nekoliko sati nakon incidenta na teren su izašli Civilna zaštitu i tamošnje komunalno redarstvo kako bi procijenili štetu.

“Zbog udara groma i zapaljivog materijala došlo je do širenja požara u njegovoj konstrukciji; urušio se i izgorio”, objavila je Civilna zaštita na Facebooku.

Župa Señor de la Misericordia (Gospodar milosrđa) rekla je da je “sveta slika” bila više od simbola, jer je godinama predstavljala i jačala vjeru ljudi.” Također, župa je izrazila želju da se izvedu i drugi radovi i projekti za opće dobro i sveobuhvatni rast grada.

Odluka vlasti  zamjeni kipa još nije donesena

Krista Ribara podigao je peruanski kipar Pedro Víctor Cuya Ramos. Njegova izgradnja započela je 2014. godine, a šest godina kasnije radovi su završeni, financirani raznim donacijama.

Unutar kipa bile su stepenice koje su se uzdizale do Kristovih očiju, odakle su posjetitelji mogli vidjeti grad La Concordia i veliki dio brane La Angostura, gdje stanovnici često pecaju.

PROČITAJTE: Što Biblija kaže o pravljenju klesanih kipova?

Spomenik je bio visok 33 metra (12 u podnožju i još 21 za kip), što je, prema Cuyi Ramosu, simboliziralo godine koje je Isus živio na zemlji.

U nastavku pogledajte kako je izgledalo uništenje kipa.

Puno je godina bio najviša Kristova slika ne samo u Meksiku nego i u mnogim dijelovima svijeta.

Meksički medij Vanguardia izvijestio je da je skulptura napravljena od stakloplastike. Iako nije zapaljiv, može se rastopiti na 1000 stupnjeva Fahrenheita, prenosi CNA.

NAJNOVIJE!