Vjenčani prsten (burma): Zašto ga uvijek trebate nositi?

Vjenčani prsten je javna izjava potpunim strancima da ste ušli u savez s drugom osobom.

Vjenčani prsten (burma) je znak saveza i pripadnosti drugoj osobi. Zašto biste ga uvijek trebali nositi? Postoji nekoliko važnih razloga.

Koliko važan može biti vjenčani prsten (burma) u društvu u kojem se sve vrti oko individualnosti i osobnog izražaja? To je zanimljiv dio vjenčanja, posebno za žene, ali je li zaista bitan? I za mnoge druge, ne predstavlja li vjenčani prsten samo to da nas netko posjeduje?

Poznavao sam čovjeka koji je uvijek skidao vjenčani prsten kada bi izlazio sa svojim društvom. Je li planirao biti nevjeran svojoj ženi? Ne, ja to nikad ne bih učinio! Ali je volio razmjenjivati ​​poglede i razgovarati sa ženama koje su mislile da je samac i da je privlačan.

Na kraju krajeva, samo zato što ste na dijeti ne znači da ne možeš gledati u jelovnik, zar ne? Nije postojala namjera prakticiranja spolnog odnosa s tom drugom osobom. Kakva šteta može biti u malom nestašnom razgovoru? Tako razmišlja ljudsko tijelo (na putu za pakao).

Možda ne vidite važnost nošenja vjenčanog prstena

Možda vi niste taj muškarac (ili žena), ali jednostavno ne vidite važnost toga da uvijek nosite svoj vjenčani prsten. Vi ste vjerni, cijelim srcem, a vaš muž/žena zna to – nema potrebu za sumnjom – jer kada se radi o bračnoj obvezi – vi ste čvrsti kao stijena. Nijedan prsten ne može dodati nešto što oboje znate da već postoji.

Ima istine u ovakvom načinu razmišljanja. Vjenčani prsten ne čini da budemo više vjenčani nego što jesmo. Jedina osoba kojoj je moj vjenčani prsten najmanje bitan je osoba na koju se simbol nošenja vjenčanog prstena odnosi. Nemojte me shvatiti pogrešno, Lisa želi da nosim svoj vjenčani prsten i ja ga nosim, sve vrijeme. Ima smisla da posljednja osoba kojoj je potrebno da nosim vjenčani prsten je moja žena. To u stvari nije za nju.

Vlasnika pekare sigurno nije potrebno podsjećati da on prodaje peciva i zasigurno mu ne treba znak na ulici koji će ga obavijestiti o tome što se događa unutar njegove radnje. On je jedina osoba kojoj znak nije potreban jer ima blisko saznanje o svemu što znak predstavlja.

Tako je i s brakom. Posljednje dvije osobe kojima je potreban prsten da im kažu što se događa između njih dvoje je vjenčani par. Oni znaju što su učinili na dan svog vjenčanja – zavjet i jedinstvo.

Vjenčani prsten je znak saveza s drugom osobom
Foto: Pexels

Vjenčani prsten je znak saveza s drugom osobom

“Dvoje će postati jedno.” To je duhovna i tjelesna stvarnost koju nijedan krug zlata i dijamanta ne može načiniti stvarnijim vjenčanim parovima.

Ako ne zbog suštine braka, zbog čega, onda, postoji taj krug zlata? To je simbol zasnovan na tradiciji u zapadnjačkim društvima i ima vrlo konkretno značenje za svakoga tko ga vidi. Prsten šalje jasnu poruku: Netko me smatra svojim. Status: vjenčan/a. I kao takve, totalni stranci će se ophoditi prema vama drugačije nego prema nekome tko je bez vjenčanog prstena.

Žena koju sam izabrao nije trenutno sa mnom, ali kao što možete vidjeti, donio sam odluku, koja me stavlja izvan granica tvog domašaja kao i mog. Imam nekoga tko računa na moju vjernost, kao što sam i obećao na dan našeg vjenčanja, i ovaj prsten je svjedoči tome.

Vjenčani prsten je javna izjava potpunim strancima da ste ušli u savez s drugom osobom.

Druge kulture imaju druge načine kojim pokazuju svoj bračni status. U kojoj god kulturi živjeli, odgovorni ste za slanje poruke svog bračnog statusa na način na koji je očit u toj kulturi.

Tko ne voli uči u prostoriju i zadiviti druge? Naše tijelo voli takvu vrstu osjetljivosti, zar ne? Zato se mnogi kršćani i kršćanke trude izvući najbolje od svog izgleda – žele da ljudi misle kako su seksi, bogati, lijepi i poželjni – izbor kojoj se Biblija izravno protivi u 1. Timoteju 2. poglavlju. Ne trebamo činiti sebe primamljivima za druge.

U Rimljanima 1,14 stoji “… ne pogodujte požudama.” Ako ste navikli da ne nosite svoj vjenčani prsten, u najlakšem slučaju vi sakrivate vitalnu informaciju o svojoj potencijalnoj dostupnosti od svakog stranca koji vas sretne. Zato nosite svoju burmu.

Ako to činite s namjerom kako biste prevarili druge i zadobilie pažnju na bilo kojoj razini, to je prosto stari grijeh koji iziskuje pokajanje, nakon čega biste trebali staviti svoj prsten i stalno ga nositi.

Vjenčani prsten je dokaz pripadanja drugoj osobi
Foto: Pexels

Vjenčani prsten je javni dokaz pripadanja drugoj osobi

Možda imate posao koji zahtijeva skidanje vjenčanog prstena zbog opasnosti ili politike sigurnosti. U redu je biti uključen u legitimne aktivnosti koje zahtijevaju ne nošenje vjenčanog prstena. Nosite ga kad možete. Mudrost i razum su uvijek potrebni kada primjenjujete princip.

Vjenčani prsten je javni dokaz privatne stvarnosti … i radi se o pripadanju, ali nije zastarjelo kao što neki kažu. Lisa me bukvalno posjeduje. Moje srce i tijelo nisu moji. Ne mogu činim što poželim s njima jer sam ih dobrovoljno dao svojoj ženi.

Lisa zna moje srce. Zna da sam joj predan do posljednjeg daha, ali znaju li to i svi ostali? Ne možete vidjeti moje srce, a ni ja vaše. Bog gleda na srce, kao što nam je rečeno u 1. Samuelovoj 16,7, ali čovjek gleda na oči. Što nam je još potrebno?

Zato nosite vaše vjenčane prstene i bez izgovaranja ijedne riječi, uvijek govorite drugima najbitniju stvar koju će naučiti o vama: Zauzet/a sam i nisam dostupan/na!

Autor: Mathew L. Jacobson; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Faithfulman.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!