Kako nam vjera u Boga može pomoći da se suočimo sa strahom?

Strah se ne može utvrditi u srcu onoga čije oči su pune objave Božje veličine i veličanstva.

Nehemija je dobro razumio ovaj princip. On je hodao gore-dolje jeruzalemskim zidinama dok je umoran ostatak pokušavao ponovno sagraditi hram.

Izraelci su bili okruženi žestokim protivnicima; koalicijom tri nacije koju su vodili Sanbalat i pokvareni Tobija. Sad se u njih počeo uvlačiti strah.

Gradski zid još nije bio završen, a svugdje su stajale i hrpe smeća. Umorni radnici bili su prisiljeni mukotrpno raditi s čekićem u jednoj ruci i mačem u drugoj.

Kakav je bio odgovor na njihov strah? Kako su mogli napredovati i ne podleći? Nehemija im je u sjećanje dozvao kako velik je i strahovit njihov Bog: ”… rekao sam starješinama, predstojnicima i ostalom narodu: ‘Ne bojte se od njih! Sjetite se Gospoda, velikoga i strašnoga, i borite se”’ (Neh 4,14)

VIDI OVO: 5 oružja protiv straha koja nam je Bog dao

Sjetite se kako je velik i silan vaš Bog

Dragi sveti, bojite li se vi u svakoj situaciji? Je li vas vaš problem tako svladao da ste izgubili svako pouzdanje u Gospodina? Ako je tako, sjetite se kako velik je i strašan vaš Bog. Upravo se tako i Mojsije pozabavio strahom u svojoj zajednici.

Rekao je Izraelu: ”Možda ćeš svome srcu reći: Ovi su narodi brojniji od mene, kako ću ih onda protjerati? Ne boj ih se! Sjeti se što je Jahve, Bog tvoj, učinio faraonu i svemu Egiptu… Ne strepi, dakle, pred njima! Ta Jahve, Bog tvoj, u sredini je tvojoj, Bog silan i strahovit” (Pnz 7,17-18).

Govorio je: ”Suočit ćete se s mnogim neprijateljima koji su snažniji od vas. Pitat ćete se kako uopće možete zadobiti pobjedu protiv takve sile. Ali sve što morate učiniti je da se sjetite kako velik je i silan vaš Bog. Sjetite se što je učinio s vašim neprijateljima u prošlosti i kako vas je vjerno izbavio.”

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!