Bog nam je rekao kako pobijediti u duhovim borbama. Možemo pobijediti ovaj rat. Evo još jedne bolje vijesti: na kraju ćemo biti pobjednici. 

„Jer si ti utočište moje, tvrda kula pred neprijateljem“! (Psalam 61, 3) 

Život kršćanina nije igralište; to je bojišnica. U stvari, Biblija često koristi prikaze rata i sukoba kako bi prikazala kršćanski život. 

Apostol Pavao dao je naputke Timoteju: „Podnosi sa mnom napore kao dobar vojnik Krista Isusa“! Isto tako napisao je: „Dobar sam boj bio, trku završio, vjeru sačuvao“. (2. Timoteju 4, 7) 

Svatko tko odluči slijediti Isusa Krista suočit će se s velikim protivljenjem od strane neprijatelja. No dobra je vijest da imamo izbor u duhovnoj borbi. Možemo pobijediti ovaj rat. Evo još jedne bolje vijesti: na kraju ćemo biti pobjednici. 

VIDI OVO: Kako biti spreman za duhovnu borbu?

Isus je rekao da vrata pakla neće nadvladati Njegovu Crkvu (pročitajte Matejevo evanđelje 16, 18). Kako bismo razumjeli značenje ovoga, trebamo razmotriti načine vođenja rata u drevnim vremenima. 

Vojske u ono vrijeme koristile su uobičajenu vojnu taktiku probijanja vrata neprijateljskih utvrda s teškim ”ovnovom glavom” (vjerojatno ste to vidjeli u filmovima). Ponekad su znali ovnovu glavu zapaliti, kako bi mogli spaliti i drvena vrata. Nakon provaljivanja, protivnički bi vojnici utrčali u utvrdu i ondje porazili branitelje. 

Isus je govorio da vrata paklena neće moći zaustaviti našu ovnovu glavu. Jer, kako idemo prema naprijed kao kršćani, osvajamo teritorij; ne držimo samo obrambene pozicije. Nadam se i da ne gubimo teritorij. 

Bog nam je rekao kako pobijediti u duhovim borbama. Naš cilj je dosegnuti maksimalan broj ljudi evanđeljem. Dok napredujemo u neprijateljski teritorij s porukom evanđelja, u konačnici, pobijedit ćemo u ratu. 

Stoga, ako se osjećate malo preplavljeno od duhovnih borbi koje se vode sada, shvatite da je Bog s vama. Ako ste sljedbenik Isusa Krista, onda ste pod Isusovom zaštitom. On pazi na vas. 

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org