Često nas potresaju događaji oko nas. Kada problemi dođu i okruže nas, lako je izgubiti srčanost i početi se brinuti o tome što bi se moglo dogoditi. Međutim, moramo shvatiti da je Bog dobar i da mu možemo vjerovati u trenucima kušnje.

Vjerovanje Bogu u problemima

Znam da je lako reći da treba vjerovati Bogu u poteškoćama, no zašto je to tako teško? Zašto nam je teško povjeriti se u Boga naspram povjerenja u bogatstvo, sustav, ili povjerenje u čovjeka?

Možda je to zato što zapravo ne znamo koliko možemo vjerovati i osloniti se na Boga.

Kako bi vam pomogli u povjerenju u Boga, ovo su neke stvari koje biste trebali znati i vjerovati o njemu:

1) On je dobar

Često se uzdajemo u ljude kada smo u problemima. Brzo se okrećemo nekom dobrom prijatelju, nekome za koga znamo da mu možemo vjerovati u najtežim vremenima. No ne shvaćamo da je Bog onaj kojem se uvijek možemo obratiti, bolji od bilo kojeg čovjeka.

Gospodin Isus Krist je sam rekao „Samo je Bog dobar“ (Luka 18, 19). Ako imamo „dobre“ prijatelje na koje se možemo osloniti, trebamo znati da imamo Boga na kojeg se možemo i više osloniti, i koji je bolji od bilo kojeg čovjeka na zemlji.

2) On je suveren

Mnogi će se od nas obratiti osobi za koju držimo da je „snažna“ u krizama. Trčimo bogatima i moćnicima, onima koji drže položaje i autoritet, i onima koji imaju znanje. No zaboravljamo da je Bog onaj koji je svemoćan, sveprisutan i sveznajuć.

Biblija nam govori da „Naš je Bog na nebesima, sve što mu se svidi to učini.“ (Psalam 115, 3). On je iznad svega i može činiti što god želi, i njemu ništa nije nemoguće.

3) Njegovi će planovi nadvladati

Posljednje, trebamo upamtiti da Bog uvijek ima zadnju riječ. Bez obzira na to što želimo reći, Bog će uvijek imati svoj put na kraju dana. Uzmimo u obzir ove citate:

„Srce čovječje smišlja svoj put, ali Jahve upravlja korake njegove.“ (Mudre izreke 16, 9)

„U krilo plašta baca se kocka, ali je od Jahve svaka odluka.“ (Mudre izreke 16, 33)

„A Gospod se njemu smije jer vidi da dan njegov dolazi.“ (Psalam 37, 13)

„Jahve nad valima stoluje, stoluje Jahve – kralj dovijeka!“ (Psalam 29, 10)

„Spomenut će se i Jahvi se vratit’ svi krajevi zemlje; pred njim će nicê pasti sve obitelji pogana. Jer Jahvino je kraljevstvo, on je vladar pucima.“ (Psalam 22, 28-29)

Autor: JB Cachila; Prijevod: Ida U.; Izvor: Christian Today