Vjeruj Bogu dan po dan da će se brinuti za tebe

Vjeruj Bogu dan po dan da će se brinuti za tebe. Ne opterećuj se time što bi moglo biti sutra. Njegova milost će te provesti kroz sve.

Što smo stariji, stvari se mijenjaju i počinjemo sve više postavljati pitanja. Što će biti s mojim zdravljem? Tko će se brinuti o meni kada budem star i bolestan? Hoću li imati snage živjeti dug i zdrav život? Mislim da su to prirodna pitanja i vjerojatno su vam prošla kroz glavu.

“Ne budite dakle zabrinuti za sutra.” (Matej 6, 34)

Dva su dana zbog kojih se nikada ne biste trebali brinuti: jučerašnji i sutrašnji. Ne možete živjeti u prošlosti. Ne možete živjeti u budućnosti. Možete živjeti samo danas.

Vjeruj Bogu dan po dan da će se brinuti za tebe

Moj današnji zadatak nije imati snage za sutrašnja opterećenja. Moj je današnji zadatak živjeti po milosti koju mi je Bog dao. Velika je lekcija naučiti živjeti dan po dan. To dovodi do oslanjanja na Njega. Izreke 3, 5 kažu: “Uzdaj se u Jahvu svim srcem i ne oslanjaj se na vlastiti razbor.”

Kada se brinete za sutrašnje probleme, propustite današnje blagoslove. Drugo, s današnjom snagom ne možete riješiti sutrašnje probleme. Kada sutra dođe, Bog će vam dati snagu, perspektivu, milost i mudrost koje su vam potrebne. Ali dat će vam taman toliko za svaki dan. Isus je rekao da molimo: “Kruh naš svagdanji daj nam danas.” Nije rekao da molimo da nam Bog da kruh za cijeli tjedan. On želi da svaki dan ovisite o Njemu. Pružit će vam sve što vam treba. Ništa vam neće nedostajati.

Nisi sam! Bog vidi kroz što prolaziš i brine se

On je pokraj vas, bez obzira na situaciju ili okolnosti s kojima ste suočeni.

Nemate se čega bojati kada znate da je Bog blizu. Bez obzira s čime se suočite u budućnosti, nikada se nećete suočiti sami. Ponovljeni zakon 31, 6 kaže: “Ta sam Jahve, Bog tvoj, ide s tobom; neće te zapustiti niti će te ostaviti.”

Ne ispunjavajte svoj um strahom, napetošću i crnim mislima. Umjesto toga, usredotočite se na stvari koje Bog voli i do kojih Mu je stalo, poput vašeg duhovnog rasta i brige za ljude kojima je pomoć potrebna upravo sada.

U redu je planirati za sutra. Samo nemojte posuditi probleme od sutra. Vjerujte Bogu za svaki dan kakav dolazi.

PROČITAJTE JOŠ: