Što više vjerujete Bogu, to će vaš stres biti manji

Vjerovanje Bogu je najbolji lijek za stres u vašem životu. 

„A ja se, Jahve, u tebe uzdam; govorim: Ti si Bog moj! U tvojoj je ruci sudbina moja” (Psalmi 31,14-15).

Suprotnost vjeri je strah. Kada svoj život ispunite vjerom, strah bježi. Kada se stvari ne događaju po vašem rasporedu, što više vjerujete Bogu to ćete biti manje uplašeni.

U Marku 5,36 Isus je rekao: „Ne boj se! Samo vjeruj!”.

To je tako velika poruka u Bibliji da se fraza „ne boj se” pojavljuje oko 365 puta. Bog želi da shvatimo poruku da se ne moramo bojati jer možemo vjerovati Božjem rasporedu.

Vjerovanje Bogu je broj jedan lijek za stres u vašem životu – važna istina koje se trebamo sjetiti tijekom Božića. Što više vjerujete Bogu, to će se više vaš stres umanjiti.

VIDI OVO: 10 znakova upozorenja da ste pod velikim stresom

Drugi način za umanjivanje stresa i iskazivanje povjerenja Bogu je kada Ga u molitvi nešto zamolite. Kada to učinite, nemojte stavljati vremenski limit ili ograničenje na Božji odgovor. To ostavite Bogu.

Kako bi vaša vjera bila još dublja, trebate moliti molitvu kao što je Psalam 31,14-15: „A ja se, Jahve, u tebe uzdam; govorim: Ti si Bog moj! U tvojoj je ruci sudbina moja”.

Zašto to ne biste naučili na pamet? Kada se probudite svako jutro, pročitajte Psalam 31 kao molitvu i recite Bogu: „Vjerujem Ti, Gospodine. Ti si moj Bog. Moje vrijeme je u Tvojim rukama.” To doslovno znači da taj dan imate više posla nego vremena da ga obavite.

Tako da molite Boga da vam pomogne sve posložiti kako biste učinili ono što je najvažnije bez da se brinete za ostalo. Govorite mu: „Predajem Ti svoj raspored. Predajem Ti svoj kalendar. Predajem Ti svoje motive. Moje vrijeme je u tvojim rukama, a to znači da se neću bojati. Vjerovat ću Ti.”

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ida U.; Izvor: Pastorrick.com

PROČITAJTE JOŠ: