Vjerujete li da Bog sve radi za vaše dobro?

Ne možemo uvijek vidjeti što Bog čini kroz okolnosti u našem životu, ali možemo vjerovati da On sve radi za naše dobro!

Ljudi često okrive Boga kada se u njihovom životu ili životima njihovih najmilijih dogode neke teške situacije. Bog nam nikad ne namjerava nauditi. On nije takav Bog! On ne bira ono što će nam se sljedeće loše dogoditi.

Loše stvari se događaju zbog toga što živimo u palom svijetu. Također, mnoge loše stvari su rezultat naših krivih izbora. Bog u svojoj mudrosti dopušta da nam se nešto dogodi, ali On također sve radi za naše dobro.

U Rimljanima 8,28 Pavao piše:
“A znamo da onima, koji ljube Boga, Bog sve okreće na dobro, onima koji su pozvani po odluci.”

Pavao je prošao kroz vrlo teška vremena u svom životu, ali je ostao vjeran i vjerovao da će Bog činiti stvari prema svojoj volji. Pavlove riječi nas podsjećaju da je Bog, unatoč našim okolnostima, Bog Svemira i da mu možemo vjerovati u svome životu.

Koliko često se nalazimo u okolnostima koje ne razumijemo? Odjednom se pojavi neka poteškoća iz koje trenutno ne vidimo izlaz. Ne smijemo zaboraviti da Bog bilježi svaki detalj onoga što proživljavamo. Nijedna dlaka kose ne padne s naše glave bez Njegove volje.

Nikada nećemo znati što sve Bog radi u našim nevoljama, ali često ćemo primijetiti da je kroz njih On pročistio naš karakter, privukao nas bliže sebi, omogućio nam da služimo drugima kroz naše nevolje.

Samo zato što ne vidimo Boga kako radi, ne znači da se On udaljio od nas i da Mu više nije stalo. Naprotiv, onda kada nam je najteže, Bog nam je najbliži. Trebamo uvijek biti zahvalni što se, bez obzira što se događa u našem životu, možemo pouzdati da Bog radi iza kulisa!