Zašto bismo trebali voljeti ići u crkvu?

Zašto bismo trebali voljeti ići u crkvu ako možemo slušati propovijedi preko interneta? Je li fizičko prisustvo doista važno?

Svaki vjernik u Isusa Krista dio je sveopće Crkve i trebao bi biti uključen u mjesnu crkvu. Kako možemo ljubiti jedni druge (Ivan 13, 34-35), služiti jedni drugima (Galaćanima 5, 13), ispovijedati svoje grijehe jedni drugima (Jakovljeva 5, 16) ili poticati jedni druge (1. Solunjanima 5, 11) ako se nikad nismo okupili? Poštivanje ovih učenja podrazumijeva da imamo aktivan odnos s Božjom obitelji.

Istinski slijediti Isusa znači zauzeti se za mjesnu crkvu u kojoj se Božja Riječ naviješta, poštuje i izvršava. Pa zašto bi Isusovi sljedbenici uvijek trebali voljeti ići u crkvu?

Volimo Boga

Ovo je najvažniji razlog odlaska u crkvu. Volimo Boga. Primarni način na koji pokazujemo svoju ljubav prema Bogu je kroz poslušnost. Isus je rekao: “Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati” (Ivan 14, 15). Jasno je da se rana crkva redovito okupljala (Djela 2, 46) i da se očekivalo da će se Božji narod nastaviti dalje okupljati.

I pazimo jedni na druge da se potičemo na ljubav i dobra djela, te ne propuštamo svojih sastanaka, kako je u nekih običaj, nego se hrabrimo, to više što više vidite da se bliži Dan. (Hebrejima 10, 24-25)

Ako volimo Isusa, slušat ćemo ga. Ako volimo Isusa, voljet ćemo Njegove sljedbenike i aktivno odlaziti u crkvu.

Volimo Božju obitelj

Isus nam zapovijeda da se volimo. Naša ljubav jednih prema drugima u Božjoj obitelji pokazuje da pripadamo Isusu (Ivan 13, 34-45). Isusovi sljedbenici okupljaju se radi štovanja, ohrabrenja, odgovornosti i rasta u Kristu.

Volimo one izvan Božje obitelji

Svakako da trebamo voljeti i nevjernike. Isusovi sljedbenici žele vidjeti kako drugi postaju Isusovi sljedbenici. Želimo da se svi ljudi u našoj crkvi iskreno pokaju za svoje grijehe i vjeruju u Isusa Krista. Ali imamo i priliku da pozovemo nevjernike da budu gosti u crkvi.

Ono što znamo i vjerujemo o Isusu možemo dijeliti u svakodnevnom životu, ali možemo pozvati nevjernike u našu crkvu gdje će čuti Evanđelje.

U crkvu bismo trebali voljeti ići zbog posvećenja

Trebamo duhovno rasti u Kristu. Međutim, to ne možemo učiniti sami. Bog je dao svom narodu posebna sredstva koja će nam pomoći da rastemo u milosti i spoznaji Isusa Krista (2. Petrova 3, 18).

Da bismo rasli u ljubavi i poslušnosti Kristu, moramo se poslužiti sredstvima koja je pružio. To nisu sredstva koja se nalaze i prakticiraju izolirano, već unutar crkve. Crkvu trebamo voljeti zbog propovijedanja Božje Riječi, zajedništva s drugim vjernicima, vremena molitve i okupljanja oko Gospodnjeg stola. Sve su to sredstva za duhovni rast. To je ono što je definiralo ranu Crkvu.

Nebo će se sastojati od vjernika “iz svakog plemena, jezika, puka i naroda” (Otkrivenje 5, 9), koji će vječno štovati Boga. Kao vjernik, pripadate Tijelu Kristovom. Krist vas je smjestio u Crkvu i trebali biste iskoristiti svaku priliku da Ga obožavate s drugim vjernicima.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!