Vrata raja
Foto: Unsplash

Vrata raja još su otvorena svakome. Bog poziva ljude da se pokaju za svoje grijehe i predaju Mu svoj život.

Gospodin Isus Krist te zove da postaneš stanovnik nebeskog kraljevstva. Na zemlji ne postoji ni upola tako prostrano ili veličanstveno. Ne možemo zamisliti kako bi bilo kada bi se otkrila puna slava kraljevstva.

Biblija ga opisuje terminima kao grad od čistog zlata s temeljima ukrašenim dragim kamenjem i vratima od bisera. Bit će osvjetljeno slavom i sam Bog će biti hram. Sve ovo, i više, Bog govori da će ti dati ako se pokloniš i slaviš ga, primiš njegovu milost i pokoriš se Njegovom sinu. Kako si lud i tvrdoglav ako bi radije služio svijetu i zapostavio vječnu slavu!

VIDI OVO: UĐITE KROZ USKA VRATA: Što su uska vrata o kojima je Isus govorio?

Razmisli na trenutak o onome što ti se nudi: blagoslovljeno kraljevstvo, kraljevstvo mira, kraljevstvo vječnosti. I onda ćeš živjeti i vladati zauvijek. Sam Gospod Bog će sjesti na prijestolje slave i stavit će kraljevsku krunu na tvoju glavu. Kruna koju će ti dati neće biti od trnja, jer tamo neće biti grijeha niti patnje, već će biti kruna života, kruna pravednosti, kruna slave.

Tvoje tijelo, stvoreno od zemaljske prašine, sjat će jače od zvijezda. Ako kažeš da veruješ što Biblija otkriva o nebu, što ćeš učiniti povodom toga? Hoćeš li se odreći svojih grijeha i svog traženja sebe? Jesi li spreman da porekneš sebe i slijediš Gospodina, stavljajući u smrt sve svoje grešne sklonosti i želje? Ako jesi, onda je kraljevstvo tvoje – zauvijek.

Siguran sam da ćeš se složiti da je ponuda fer. Pravedno je i ispravno da Bog kažnjava i osuđuje one koji odbijaju Njegov poziv. Ali, pobrini se da ne budeš među njima. Uzmi Gospodina za riječ. Ostavi ovaj svijet i prihvati život i sreću!

Autor: Joseph Alleine