7 vrsta voća koja sadrže najmanje kalorija

Ove vrste voća sadrže najmanje kalorija. Bez straha ga možete jesti svaki dan!

Voće je bitan dio zdrave prehane, obiluje vitaminima i ostalim tijelu potrebnim nutrijentima, a odlično je i za gubljenje kilograma ako jedete između obroka.

Mršavljenje nije nimalo lak zadatak. Oni koji su pokušali izgubiti neželjene kilograme barem jednom znaju koliko je to odricanja i truda.

Upravo zato, dobro je znati na koji način možete sebi olakšati proces.

Jabuke

Sadrže malo kalorija i obiluju vlaknima. Jedna jabuka dnevno, s korom, osigurat će vašem tijelu oko 4,4 grama vlakana, što je oko jedne petine preporučene dnevne doze. Jedite jabuku prije jela za mršavljenje.

Banane

Mnogi izbjegavaju banane kada žele smršaviti, ali ne bi trebali. Iako imaju oko 105 kalorija, sadrže i tri grama vlakana, što ih čini dobrim odabirom za gubljenje kilograma.

Kivi

Ova mala voćna bomba obiluje vitaminom C i E.

Crne sjemenke su odličan izvor vlakana koji pomažu probavi. Ovo voće pomaže u kontroli osjećaja gladi, što je i te kako bitno ako želite da smršavite.

Šumsko voće

74 grama borovnice sadrži 42 kalorije, a 152 grama jagoda 50 kalorija. Osim toga, pružit će vam osjećaj sitosti i reducirati razinu kolesterola, krvni tlak i upalne procese u tijelu.

Lubenica

Obliluje vitaminima A,B i C. 100 grama ovog voća sadrži 30 kalorija i 90 posto vode, zbog čega ćete ostati hidrirani i dat će vam osjećaj sitosti.

Naranče

Odličan su izbor ako se želite riješiti masnoće iz tijela. Sadrže malo kalorija, a bogate su vitaminom C i pružaju osjećaj sitosti.

Grejpfrut

Obiluje vitaminom C, folnom kiselinom i kalijom. Polovina grejpfruta sadrži samo 39 kalorija, a ako je konzumirate svaki dan prije jela, snizit će vam razinu. Ovo je voće koje trebate jesti svaki dan ako se želite riješiti masnoća s trbuha, piše Avaz.