One koji se iskreno mole, a do sada još nisu dobili blagoslov, neka ohrabri ovaj događaj. Spasitelj nije odmah podario blagoslov toj ženi, iako je imala veliku vjeru u Njega. Imao je namjeru pružiti joj ga, ali je malo oklijevao. ”On joj ne uzvrati ni riječi”.

Zar njena molitva nije bila dobra? Zar joj nije bila potrebna pomoć? Itekako potrebna! Zar nije dovoljno osjećala svoju bijedu? I suviše ju je osjećala. Nije li njena molitva bila ozbiljna? Bila je veoma žarka. Nije li dovoljno vjerovala? Njena je vjera bila tako velika da se i sam Isus začudio i rekao: ”O ženo! Velika je vjera tvoja!”.

Vjera donosi mir, ali ne uvijek i odmah

Upamti — vjera donosi mir, ali ne uvijek i odmah. Možda ima više razloga što vjera dolazi s kušnjama prije nego što je nagrađena. Iskrena vjera može biti u duši kao skriveno sjeme koje do sada nije niknulo, razvilo pupoljak i procvjetalo u radost i mir.

VIDI OVO: 7 stvari koje možete učiniti kada mislite da Bog šuti

Šutnja Spasitelja je bolna kušnja za mnoge duše, ali bol je veća ako se dobije odgovor kao ovaj: ”Ne priliči uzeti kruh djeci i baciti ga psićima”.

Ne prestani tražiti i vjerovati u Gospodina

Mnogi u iščekivanju Gospodina odmah pronalaze oduševljenje, ali to nije iskustvo svih. Neki su, poput tamničara u Filipima, u trenutku prešli iz tame u svjetlo. Dublja spoznaja grijeha ti može pružiti odmah i spoznaju oproštenja, ali u tom slučaju trebaš imati mnogo strpljenja da podneseš udarac.

Jadno srce, ako te Krist rani — ipak se uzdaj u Njega, ako ti kaže tvrdu riječ — vjeruj u ljubav Njegovog srca. Ne prestani tražiti i vjerovati u Gospodina zato što još nisi primio potpunu radost za kojom čezneš. Priljubi se uz Njega, budi postojan i tamo gdje se ne možeš nadati.

Autor: Charles Spurgeon