“Za tri dana dolazi Isus!”

Pitala je: “Kakva je poruka?” Anđeo je odgovorio: “Za tri dana od danas Isus se vraća.”

Što ćemo učiniti? Hoćemo li ići do kraja? Ili ćemo se okrenuti? Hoćemo li podnijeti kušnje? Hoćemo li proći ispit? Hoćemo li biti dio onih koji će otpasti? Hoćemo li mi biti narod koji će se pokolebati u umu? Hoćemo li biti uznemireni u duhu?

O, sretan sam jer je s neba došao poziv: “Ustrajte! Ustrajte! Čvrsto se držite!” A mi odgovaramo: “Gospodine, ustrajemo i držimo se!” Snagom Duha Svetoga i očišćenjem u Isusovoj krvi nećemo popustiti grijehu, nego ćemo podignutih ruku i s pobjedom pred sobom čekati dolazak našega velikog Izbavitelja. Jednoga od ovih dana podići ćemo se u uznesenju; jednoga od ovih dana bit ćemo podignuti da se susretnemo s našim Gospodinom u zraku i ja želim biti spreman kad on dođe.

Harriet Beecher Stowe (autorica Čiča Tomine kolibe) jednom je otišla u jedno malo selo u Georgiji. Dok je bila u tom selu, upoznala je ondje sve ljude, kao što to već čine ljudi u malim mjestima, mesara, pekara, svjećara. Ondje svatko svakoga poznaje.

Jedne noći imala je san; ne tvrdi da je to bila vizija, nego samo san. Sanjala je kako je k njoj došao anđeo i rekao joj: “Došao sam od prijestolja Božjeg i imam poruku od Gospodina.”

Pitala je: “Kakva je poruka?” Anđeo je odgovorio: “Za tri dana od danas Isus se vraća.”

A ona je rekla: “Ne misliš valjda ozbiljno?” Ali anđeo je rekao: “Da, mislim. Za tri dana od danas Isus se ponovno vraća.”

Zaprepašteno ga je gledala. “Hoćeš reći da se Isus vraća da uzme svoju crkvu i da imamo samo tri dana na ovoj zemlji prije nego nas uzme gore?” Anđeo je odgovorio: “Da, upravo to govorim.”

“Za tri dana dolazi Isus.”

Rekla je: “Pa, ja slavim Gospodina. Spremna sam. Oprana sam u njegovoj krvi. Isus je moj Spasitelj. Njegovo sam dijete i on dolazi po mene.”

A onda je u snu, jer bio je to samo san, izašla iz zgrade i potrčala ulicom. Prva osoba koju je srela bio je mesar i u svom mu je snu rekla: “Za tri dana dolazi Isus.” Širom otvorenih očiju, mesar je podigao ruke i rekao: “Ne mogu se pripremiti za tri dana!” No ona je morala požuriti dalje. Odande je otišla do trgovca. Rekla je to i njemu. Lice mu je problijedjelo i počeo se baviti papirima na stolu. Odande je otišla do prodavača nekretnina. Znala je da je on starješina u crkvi, ali umjesto da se obraduje, lice mu je pobijeljelo od straha. Zatim je otišla dalje do župnog dvora i rekla to propovjedniku, ali je otkrila da ni propovjednik nije bio spremniji od ostalih.

VIDI OVO: 10 sigurnih znakova posljednjeg vremena

Kad je izlazila iz propovjednikove kuće, probudila se i shvatila da je to bio samo san. Ali u nedjelju je otišla u crkvu i nekako je za vrijeme iznošenja svjedočanstava – jer oni su u onoj maloj seoskoj crkvi običavali iznositi svjedočanstva – osjećala da se treba dići i ispričati o svom snu. I tako im je rekla: “Bio je to samo san, ali pitam se koliki bi bili spremni kad bi Isus uistinu sad došao?” Pred oltarom one crkve našlo se mnogo ljudi, a i pastor je sišao sa svoje propovjedaonice i kleknuo pred vlastitim oltarom; jedan po jedan župljani su okružili ogradu oko onoga oltara i molili.

On dolazi poput lopova u noći

Prijatelji moji, on dolazi. On dolazi. On dolazi poput lopova u noći. On dolazi. A ja želim znati jeste li spremni. Jeste li spremni za dolazak Gospodnji? Ako niste, molim Boga da postanete spremni. Ako niste upoznali snagu očišćenja u njegovoj krvi, moja je molitva da je večeras upoznate. Ako ste se izgubili, savjetujem vam da se vratite k njemu. Ako ste postali hladni i svjetovni, najbolje vam je da dođete i kažete: “Isuse, sve svoje dajem tebi. Potpuno se predajem.”

Brate, sestro, gotov sam. Jesi li doista spreman? Jesi li doista spreman? Ako nisi, ovaj oltar je mjesto gdje trebaš biti. A kad ćeš za nekoliko minuta izlaziti kroz ova vrata, od sada nadalje moći ćeš reći: “Dođi, Gospodine Isuse, dođi brzo! Spreman sam i čekam te.”

Autor: Charles S. Price

NAJNOVIJE!