Zaboravlja li Bog grijehe koje nam je oprostio?

Zaboravlja li Bog grijehe koje nam je oprostio?
Foto: Unsplash

Kada se iskreno pokajemo, Bog zaboravlja naše grijehe. On oprašta sva naša bezakonja. On obećava da ih se više neće sjećati. 

“Jer ću im oprostiti bezakonja njihova i grijeha se njihovih neću više spominjati” (Jeremija 31, 34)

Kada upoznamo Gospodina, primamo oproštenje grijeha. U Njemu nalazimo Boga punog milosti koji briše sva naša bezakonja. Kako je to divno otkriće i kako divno glasi ovo obećanje: “i grijeha se njihovih neću više spominjati”.

Može li Bog zaboraviti? On kaže da ih se više neće spominjati i kada On to kaže, to je tako. On nas gleda kao da nismo nikad ni griješili. Veliko Otkupljenje toliko djelotvorno uklanja grijeh da on više ne postoji u Božjem umu. Vjernik je sada prihvaćen u Gospodinu Isusu Kristu, kao što je bio Adam prije nego što je sagriješio; čak i više od toga, mi sada oblačimo božansku pravednost, dok je Adam imao ljudsku pravednost.

PROČITAJTE: Bog vidi sve što činite!

Naš veliki Bog se više neće sjećati naših grijeha da bi nas kaznio, i neće nas manje voljeti zbog njih. Kao što jedan dug prestaje biti dug jednom kada je isplaćen, isto tako i Bog gleda na naše grijehe kao da su u potpunosti pomireni.

Iako smo s pravom žalosni i plačemo zbog naših grijeha, jer smo veliki dio našeg života proveli u grijehu, ipak se trebamo radovati jer ti grijesi neće biti spominjani. To nas čini da mrzimo grijeh. Oproštenje kroz milost nas čini takvima da više pazimo kako ne bismo ožalostili našeg Boga kroz neposlušnost.

Autor: Charles H. Spurgeon