NaslovnicaŽivotŠto ste zahvalniji, to ste i sretniji

Što ste zahvalniji, to ste i sretniji

„Zahvaljujem Bogu svomu kad vas se god sjetim.“  (Fil 1,3)

Ako želite imati zdrave odnose, započnite sa stavom zahvalnosti. Bit ćete daleko sretniji i više ćete uživati u svojim odnosima ako razvijete naviku biti zahvalni za ljude koje imate u svom životu.

Filipljanima 1, 3 uči: „Zahvaljujem Bogu svomu kad vas se god sjetim.“  

Ova jednostavna istina temelj je dobrih odnosa.

Kad pomislite na ljude u svom životu, je li vaš prvi osjećaj zahvalnosti? Ili je vjerojatnije da ćete pitati: „Što oni trebaju učiniti za mene? Koji su naši problemi?

Što je ono što moramo obaviti?“ Vaša prva misao možda nije zahvalnost. No, Pavlova prva misao o prijateljima bila je zahvalnost i to je model koji bismo trebali slijediti, ako želimo da naši odnosi potraju.

VIDI OVO: 7 molitvi za zahvalnost Bogu

Evo problema: Što duže nekoga poznajete, to je vjerojatnije da ćete tu osobu uzimati zdravo za gotovo. S vremenom postaje lakše usredotočiti se na pogreške te osobe i na loša umjesto na sretna vremena.

Zbog toga je potreban napor s naše strane i odluka posjedovanja stava zahvalnosti za ljude koji su u našem životu. Što duže traju naši odnosi, to je zapamtiti ovakve stvari. No, doživljavamo vječni utjecaj na naše odnose nakon što razvijemo naviku zahvaljivati Bogu kad pomislimo na supružnike, djecu, roditelje, braću i sestre, susjede, suradnike i članove naših malih skupina.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Pastorrick.com