Zašto Bog to ne popravi?

“Zašto Bog to ne popravi?” pitanje je koji si često postavljamo ako smo bolesni ili u određenom problemu, a na njega nemamo odgovor.

Do prije nekoliko godina, nisam ni bila svjesna kakva je to milost što sam zdrava. Sve dok mi se zdravlje nije ozbiljno narušilo, do mjere da sam postala zarobljenik svog doma, ovisna o drugima. Ove godine potvrđen mi je jedan oblik disautonomije, odnosno POTS – sindrom posturalne ortostatske tahikardije, stanje za koje većina ljudi, a nažalost i liječnika, nije čula. Trebalo mi je tri godine da dođem do dijagnoze.

O samom stanju se jako malo zna, a konkretnog lijeka nema. Slabo sam funkcionalna, potrebno je prihvatiti sva ograničenja i naučiti nekako živjeti s tim, iako je to, moram priznati, zbog promjenjivih simptoma vrlo izazovno. Ne preostaje mi ništa drugo nego moliti Boga da mi se smiluje i ozdravi me, ako je to Njegova volja.

”Smiluj mi se, Jahve, jer sam iznemogo, Jahve, ozdravi me, jer dršću kosti moje.” (Psalam 6,2)

VIDI OVO: 7 razloga zašto Bog uvijek ne iscijeli bolesne

”Zašto Bog to ne popravi?” – odgovor s biblijske perspektive

Naišla sam na knjigu koja je namijenjena prvenstveno kronično oboljelim osobama, no i onima koji pate na bilo koji način, te sam ju, uz dozvolu autorice, odlučila prevesti. Naziv knjige je ”Zašto Bog to ne popravi?” Odgovara na razna pitanja s biblijske perspektive. Autorica knjige, Kimberly Rae, i sama boluje od Addisonove bolesti. Za lekturu se velikodušno ponudila gospođa koja se bori s rakom. Lekturu je odradila za vrijeme boljeg razdoblja tijekom samog procesa kemoterapije.

U knjizi su obrađene teme poput zašto Bog dozvoljava da se događaju loše stvari i zašto Isus nije sve ozdravio. Lako je čitljiva, a na kraju svakog poglavlja nalaze se pitanja za proučavanje. Autorica vrlo iskreno daje primjere i iskustva iz vlastitog života. Prolazi kroz Evanđelje po Mateju i u potrazi je za odgovorima o vjeri i ozdravljenjima te za Božjom perspektivom na zdravlje i bogatstvo. Progovara i o samoći o boli, o depresiji s kojom se oboljeli često susreću i o osobnostima koje nam je Bog dao.

Knjiga je dostupna na blogu o disautonomiji, kojeg sam otvorila s ciljem podizanja svijesti. Vjerujem da će knjiga mnoge ohrabriti te se nadam da će se ujedno putem bloga podići svijest o disautonomiji, budući da je potraga za dijagnozom često dugotrajna.

Na OVOM LINKU moguće je besplatno čitati ili preuzeti knjigu.

Autorica: Aleksandra Sermek

NAJNOVIJE!