Zašto Bog zabranjuje spolne odnose izvan braka
Foto: Canva

Zašto Bog zabranjuje spolne odnose izvan braka? Postoje mnogi razlozi i svi od njih tiču se Njegove ljubavi i brige za tebe.

On te želi zaštititi od svih ozbiljnih problema koje vidimo danas posvuda:

1. Vanbračna djeca. Djeca rođena izvan bračne zajednice nemaju tu prednost da se otac i majka brinu za njih i izvršavaju roditeljske dužnosti. Često su zanemarivana i nevoljena.

2. Povećan broj abortusa. Mnoge neudate žene se odlučuju na kirurški prekid trudnoće umjesto da rode vanbračno dijete. To često dovodi do osjećaja krivnje zbog oduzimanja života nerođenom djetetu, što opet uzrokuje jaku uznemirenost i emocionalnu bol.

6 razloga zašto je Bog stvorio seks za brak

3. Povećan broj oboljenja. Ljudi koji se upuštaju u kratkotrajne spolne odnose izlažu se opasnosti da navuku spolnu bolest poput AIDS-a, sifilisa ili gonoreje, koje također može ugroziti nerođeno dijete, izazvati slijepilo i dovesti do drugih tjelesnih ili duševnih problema.

4. Emocionalni ožiljci. Bog nije zamislio da spolni čin bude odvojen od trajnog odnosa ljubavi. Tamo gdje nema ljubavi i privrženosti među spolnim partnerima, posljedica je često osjećaj odbačenosti, zloupotrebljenosti i poniženja. Osjećaj krivnje uzrokuje duševnu tjeskobu i samoosuđivanje.

Autorica: Dorothy L. Jons; Iz knjige ”Rješavanje životnih problema”