Zašto ljubav gubi svoju vrijednost?

Ako se okrenemo oko sebe, vidjet ćemo kako je ljubav pala na jednu nižu razinu – razinu tjelesnosti. Možda ovaj tekst nikada ne bi nastao, da na jednom našem portalu nisam vidjela članak pod naslovom „Ljepotica oglasila: Tražim muškarca koji će mi napraviti dijete“. Ostala sam iznenađena i šokirana, ali sve me to navelo na razmišljanje.

Ono što želim naglasiti jest da ne osuđujem, niti želim da itko sudi toj mladoj osobi. Ona vjerojatno nosi ožiljke prošlosti na svome srcu, što se dalo iščitati iz rečenice: „Bila sam zaljubljena i na kraju nesretna.“. Voljela bih da je dotična mlada žena u tom trenutku otvorila svoje srce Bogu i dopustila da joj zaliječi rane. No, vjerujem da ona nije jedina. Koliki su se od nas našli u situaciji kada su bili povrijeđeni i ranjeni i kada je njihovo povjerenje izdano. Na srcu je ostala rana. I umjesto da smo tu situaciju iskoristili da se približimo Bogu, trčali smo u druge veze, razočarani i nesretni, tražeći utjehu od čovjeka, a ne od Boga.

U tom trenutku nađemo se pred zidom i zatvorimo oči. Zaboravimo koliko vrijedimo i počnemo gaziti vlastito dostojanstvo, dajući se u potpunosti osobi koja možda i ne zaslužuje naše srce i naše emocije. Što se dalje događa? Padamo u depresiju, javljaju se suicidalne misli i jednostavno gubimo vlastiti identitet. Dopuštamo osobi na koju smo se navezali da nas kontrolira, a mi se jednostavno pokoravamo, misleći da ne zaslužujemo bolje.

Ako si i ti možda u sličnoj situaciji, pozivam te da se ohrabriš! Osvijesti si koliko vrijediš, koliko si važan Bogu i koliko te On voli! Bog želi da čekamo pravo vrijeme. On nas želi oblikovati, da budemo sretni i ispunjeni – prvo u Njemu, kako ne bi izvore sreće i mira tražili u voljenoj osobi, jer ona nam to nikada neće moći dati. Čekati nije lako. Ali sve dok ne zacijeli i posljednja rana na tvome srcu, sve dok ne budeš istinski sretan i slobodan u Bogu, nećeš biti spreman za ljubavnu vezu koju ti Bog priprema.

Vrijedan/a si čekanja! Ne gubi nadu, jer Bog je veći od svih tvojih problema. On ima plan za tebe, imao ga je i prije nego li si stvoren/a, zato budi strpljiv/a i svjedočit ćeš ljepoti i veličini Božje ljubavi u svome životu!

NAJNOVIJE!