zašto brineš zašto se plašiš
Foto: churchofjesuschrist.org

Zašto se brineš? Zašto se plašiš? Nije li Gospodin obećao da će te izbaviti? Nije li rekao da ništa dobroga neće biti zadržano od onih koji će hodati ispravno?

Upamti, kažem hodati, a ne sjediti i plakati. Idi naprijed u ono što se možda čini siromaštvo s glavom visoko podignutom i Isusovom ljubavlju u svom srcu, ali otkrit ćeš da ta staza vodi do duhovnog bogatstva i milosti.

Kad znate da ste u središtu volje Božje, stupajte naprijed u ono što se čini kao poraz, ali kad dospijete tamo, otkrit ćete da je to najdivnija pobjeda koju ste upoznali.

Kako su se Filistejci smijali kad su vidjeli da dolazi mali David, ali kako se izraelska vojska smijala kad je David zapravo nastupio. Mogu čuti Baalove svećenike kako se rugaju dok se Ilija penje na goru, ali njihove slijepe oči nisu mogle vidjeti da su to zapravo bila vrata koja su se uskrsnog jutra otvorila u vrtu slave. Žena iz Sikara je bila umorna dok je izašla do zdenca da izvuče vodu, ali onoga dana pila je vodu koja je utažila njezinu žeđ zauvijek.

Ivan, ljubljeni, tugovao je u svojoj žalosti kad je postao zatvorenik na grčkom otoku. Oni koji su ga uhitili mislili su da ga vode u zatvor, ali ispostavilo se da je to bilo mjesto iz kojega je mogao vidjeti slavu i ljepotu one zemlje iza zvjezdanog vrta.

Ako želite izludjeti đavla, odbijte se brinuti te nastaviti dalje na putu Gospodnjem. Znam da je za to potrebna hrabrost, ali dok idete, dvije se stvari događaju: vi kušate Boga, a on testira vas.

Autor: Charles S. Price