Zašto se Sara smijala kada je čula da će dobiti sina?

Božji razgovor s Abrahamom u vezi s njegovim budućim sinom lekcija je vjere za sve nas. Ovaj patrijarh sjedio je na vratima svoga šatora tijekom vrućine dana, kad su se iznenada pred njim pojavila trojica muškaraca stojeći pod obližnjim stablom. Otišao je do njih da razgovara s njima. Tijekom njihova razgovora, Gospodin ga je ispitivao o Sari, njegovoj ženi, a onda je rekao nešto nevjerojatno: “Tvoja žena Sara imat će sina” (Post 18,10).

Sara je bila u šatoru i slušala njihov razgovor, a kad je to čula, glasno se nasmijala. “Nemoguće”, pomislila je. I ona i Abraham bili su prestari da bi imali djecu, ali Bog je tako rekao. “Onda Jahve upita Abrahama: ‘A zašto se Sara smijala … Zar je Jahvi išta nemoguće?'” (Post 18,13-14).

PROČITAJTE: 4 stvari o Abrahamu koje NIKADA ne smijete zaboraviti, a tiču se vašeg života

Bog to isto pitanje postavlja svojoj djeci u ovo sadašnje vrijeme: Je li nešto preteško za Gospodina? Svatko od nas mora se suočiti sa svojim vlastitim poteškoćama u životu i usred njih Bog pita: “Misliš li da je tvoj problem pretežak za mene? Vjeruješ li da ga ja mogu riješiti za tebe, čak ako se čini i nemogućim?”

Isus nam kaže: “Što je ljudima nemoguće, to je Bogu moguće” (Lk 18,27). Vjerujete li te riječi od Gospodina? Prihvaćate li da on može učiniti nemoguće u vašoj obitelji, na vašem poslu, za vašu budućnost?

Kad vidimo naše ljubljene kako prolaze kroz teška razdoblja, brzi smo ih savjetovati: “Izdrži i gledaj gore! On je Bog nemogućega!” Sara bi vjerojatno svojim prijateljima ponudila tu vrstu savjeta, ali teško joj je bilo vjerovati samoj. Isto tako, mnogi kršćani danas neustrašivo navješćuju Božju silu drugima, ali ne vjeruju njegovoj Riječi za njih same. Važno je upamtiti da ništa u vašem životu nije izvan Božje mogućnosti rješenja!

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org