NaslovnicaZdravljeEvo zbog čega svakog jutra trebate piti toplu vodu s limunom

Evo zbog čega svakog jutra trebate piti toplu vodu s limunom

Postoje zdravi razlozi zbog čega svako jutro trebate piti toplu vodu s limunom. Ovo su samo neki koje trebate znati! 

Pomaže probavi

Ne samo da topla voda stimulira vaš želudac i rad crijeva, već se za limun vjeruje kako pročišćava jetru. Također, pomaže želučanoj kiselini u probavi hrane i eliminaciji toksina.

Jača imunitet

Citrusno voće poput limuna puno je vitamina C i askorbinske kiseline. Vitamin C pomaže u prevenciji i liječenju prehlade, dok askorbinska kiselina pomaže apsorpciji željeza, koje također igra ulogu u jačanju imunološkog sustava.

Alkalizira tijelo

Ako je vaše tijelo u kroničnom pH disbalansu, podložno je različitim bolestima i infekcijama. I iako je limun kiseo, on ima izuzetno alkalizirajući učinam i njegovom upotrebom osiguravate balans pH vrijednosti tijela, pogotovo ako često konzumirate meso, sireve i alkohol.

Pomaže u detoksikaciji

Limunada je prirodni diuretik, što znači da pomaže i omogućava lakšu eliminaciju toksina i otrova iz vašeg tijela.

Daje vam energiju

I iako je većini ljudi teško odreći se jutarnje kafe, kažu kako im je to pomoglo upravo uz nekoliko dana konzumiranja tople vode s limunom. Kombinacija limuna i tople vode pomaže hidrataciji i dotoku oksigena u krv, zbog čega se osjećate odlično.

Vašu kožu čini divnom

Kronična dehidracija kožu čini suhom i ispucalom, dok je topla limunada idealan način da se pobrinete i za najveći organ svog tijela. Vitamin C igra ključnu ulogu u održavanju kože zdravom, dok antioksidanti djeluju protiv starenja i pojave bora, prenosi Klix.