Zbog debljine mu je prijetila smrt, a onda je skinuo 200 kila

"Bio sam umoran od postojanja, no sad imam drugu priliku i ne mislim je potratiti. Previše sam godina izgubio zbog pretilosti i ne mislim ih više gubiti"

Amerikancu Salu Paradisu je zbog debljine prijetila smrt. Imao je 317 kilograma kad je odlučio preokrenuti život naglavačke, smršavjeti i pobrinuti se za svoje zdravlje.

Nakon što su ga liječnici upozorili da bi ga pretilost mogla ubiti do 40. godine života, Sal je potpuno promijenio prehranu koja se dotad sastojala od čak 10.000 kalorija dnevno.

Zbog debljine je promijenio režim prehrane i počeo je vježbati

Promjenom režima prehrane te tjelovježbom Sal je uspio izgubiti 127 kilograma, a zatim se podvrgnuo i barijatrijskoj operaciji te izgubio još 88 kilograma. Ukupno je skinuo više od 200 kila.

Zbog debljine mu je prijetila smrt
Foto: Instagram

Danas ima 102 kilograma. “Kad sam bio najdeblji, sjedio bih kući čitave dane i nisam mogao obaviti nikakvu fizičku aktivnost. Počeo sam osjećati zdravstvene probleme. Bio sam zatvorenik u vlastitom tijelu”, prisjetio se Sal, prenosi Index.

“Znao sam da, ako želim doživjeti četrdesete godine života, moram potpuno promijeniti životni stil. Moja prehrana je bila užasna, jeo sam burgere i pomfrit s gaziranim sokovima za svaki obrok. Shvatio sam da sam nekad samo za ručak jeo 8000 kalorija”, kaže.

VIDI OVO: 10 namirnica koje trebate jesti ako želite smršaviti

Preskakao je doručak, a za ručak je puno jeo

“Preskakao sam doručak, ali ručci su mi uvijek bili masivni. Jeo sam fast-food, burgere, cheeseburgere, tjesteninu, odreske, piletinu… I za večeru bih onda jeo nešto slično. Znao sam da jedem puno, ali sam to ignorirao”, priznaje.

“S unosa od oko 8000 ili 10.000 kalorija dnevno prešao sam na 1200 i 1500 dnevno. Bila je to hrana s niskim udjelom ugljikohidrata, bez proteina i bez kruha. Prvih nekoliko tjedana bilo je jako teško jer je to bila potpuna promjena načina života, ali bio sam predan tome”, opisao je.

Muškarac je skinuo 200 kila
Foto: Facebook

Spas je vidio u operaciji, no znao je da mora izgubiti dosta kilograma dok operacija uopće postane moguća.

VIDI OVO: 3 savjeta za brzo skidanje kilograma koje znanost potvrđuje

Sada ponovno živi svoj život

“Bio sam umoran od postojanja, no sad imam drugu priliku i ne mislim je potratiti. Previše sam godina izgubio zbog pretilosti i ne mislim ih više gubiti”, zaključio je.

2018. godine Sal je sudjelovao u emisiji Skin Tight pred čijim se kamerama podvrgnuo operaciji uklanjanja viška kože. Operacijom mu je uklonjeno 16 kilograma kože.

“Ponovno živim svoj život i to je nevjerojatno”, sretan je danas Sal.

IZVOR:Index.hr