Brzo skidanje kilograma savjeti
Foto: Pixabay

Mnogo je načina za skidanje kilograma, ali ćete zbog mnogo njih ostati gladni i nervozni. Ako nemate čvrstu volju, onda ćete jako brzo odustati – glad će nadvladati.

Donosimo 3 jednostavna koraka za skidanje kilograma zbog kojih nećete biti gladni, smanjit će vam se apetit, a kile će jednostavno nestati.

1. Smanjite unos šećera i škroba 

Najvažnije je smanjiti količinu šećera i škroba u vašoj prehrani. Kada to učinite, biti ćete manje gladni te ćete na kraju i unositi manje kalorija.

Umjesto da tijelo za energiju sagorijeva ugljikohidrate, počet će se hraniti mastima. Ujedno će vam se smanjiti inzulin zbog čega će vaši bubrezi otpustiti višak kalija i vode iz vašeg tijela. Tako će se smanjiti natečenost i kile uzrokovane vodom.

Nije neobično izgubiti do 4,5 kg u prvom tjednu ovakve dijete jer se topi i mast, a ujedno i gubite višak vode iz tijela. Smanjite ugljikohidrate i odmah ćete se bolje osjećati.

VIDI OVO: 6 namirnica koje trebate izbaciti iz prehrane ako želite smršaviti

2. Jedite proteine, masti i povrće

Svaki vaš obrok treba uključivati izvor proteina, masti i povrće s niskim udjelom ugljikohidrata.

Ako ovako složite obroke, vaš unos ugljikohidrata će se automatski smjestiti na preporučenu razinu od 20-50 grama u danu.

Izvori proteina:

Meso: govedina, piletina, svinjetina, janjetina, itd.

Riba i morska hrana: Skuša, losos, račići, itd.

Jaja: cijela jaja sa žumanjkom su najbolja.

Jako je važno jesti dovoljno proteina jer se metabolizam jača za oko 80-100 kalorija u danu.

Dijeta s visokim udjelom proteina može smanjiti vašu žudnju i opsesivne misli povezane s hranom za 60%, može upola smanjiti želju za kasnim grickalicama te ćete se osjećati tako sitima da ćete jesti 441 kaloriju manje u danu.

Kada je riječ o gubljenju kilograma protein je kralj nutrijenata. I točka.

VIDI OVO: 12 stvari koje će se dogoditi s vašim tijelom i mozgom kada smršavite

Povrće s niskim udjelom ugljikohidrata

Nemojte se bojati napuniti tanjur ovim povrćem. Možete ih jako mnogo pojesti bez da prijeđete dnevni limit od 20-50 grama ugljikohidrata u danu.

Dijeta bazirana na mesu i povrću sadrži sva vlakna, vitamine i minerale koji su vam potrebni za zdravlje.

Izvori masti:

Jedite 2-3 obroka u danu. Ako ste gladni i poslije podne, pojedite 4. obrok.

Nemojte se bojati jesti masti jer vaša dijeta neće uspjeti ako u isto vrijeme izbjegavate masti i ugljikohidrate. Osjećat ćete se jadno i posrnuti, piše Healthline.

VIDI OVO: Svakodnevne vježbe za gubljenje tri kilograma tjedno

3. Dižite utege 3 puta na tjedan

Kada je riječ o ovoj dijeti, vježba nije potrebna, ali se preporučuje. Najbolje je ići u teretanu 3-4 puta tjedno. Malo se zagrijte i dižite utege.

Ako nemate iskustva, pitajte nekog iskusnog za pomoć.

Dizanjem utega gubite mnogo kalorija i sprječavate usporavanje metabolizma što se često dogodi prilikom gubljenja težine.

Istraživanja su pokazala da ćete čak dobiti i malo mišića dok gubite masti.

Ako dizanje utega nije opcija za vas, onda se okušajte u drugim kardio-vježbama kao što su hodanje, trčanje, bicikliranje ili plivanje.