Žena je iznenada izgubila supruga

Žena je te večeri iznenada izgubila supruga s kojim je imala četvero prekrasne djece, no nije ostala sama. Bog se pobrinuo da sve upotrijebi za dobro.

2011. godine Tracy i Sean sretno su živjeli već 20 godina te su imali četvero predivne djece, život im je bio lijep.

No sve je to narušeno jedne kobne noći. Bio je to dan kao i svaki drugi, dan prije zadnjeg dana škole, djeca su bila uzbuđena i jako vesela. No, Tracy je imala osjećaj kao da nešto nije u redu. 

Kada je pala noć taj se loš osjećaj samo povećavao, no Tracy ga je pokušala zanemariti ne znajući da će se uskoro morati nositi s tragičnim gubitkom svog supruga. 

Sean se vratio s posla i proveo malo vremena s Tracy prije nego je ona otišla na sastanak kod susjede. 

”Čula sam glas kako mi govori da odmah idem kući”

Dok je Tracy hodala prema susjedi, loš osjećaj se pojačao. Prisjetila sam: „Čim sam ušla kod susjede i sjela čula sam glas kako mi govori da odmah idem kući“. 

Seana nije bilo kada se Tracy vratila i kasnije te večeri, kada su joj dva policajca pokucala na vrata, njezini su se strahovi obistinili. 

Rekli su joj da je Sean preminuo u automobilskoj nesreći – srce joj se slomilo. 

„Pala sam na trijem i počela jecati“, rekla je, „Policajci nisu ništa rekli, ali sam osjetila sažaljenje. Primijetila sam da je jedan od policajaca bacio pogled na prozor gdje su moja djeca zbunjeno gledala što se događa“. 

Bog već radi da njezinu bol upotrijebi za dobro

Tracy to još nije znala, ali je Bog već radio na tome da njezinu bol upotrijebi za dobro. 

„Nekoliko dana nakon Seanove smrti rekli su mi da će me prvo boljeti, a onda ću zacijeliti, a nakon toga i pomagati“, otkrila je Tracy. 

Tracy je planirala pogreb za supruga, a njezin susjed  Greg Cook odučio je otići s njom kada je birala grobno mjesto za Seana. 

„Nisam pitala zašto je došao, ali mi je bilo drago što je tamo“, prisjetila se Tracy, „Tješila me njegova prisutnost. Bože, osjećala sam se tako usamljeno. Imala sam knedlu u grlu kada smo došli do groblja. Nisam mogla disati“. 

Tracy nije bila spremna za sve to – emocionalno ni financijski. Na drugom groblju koje su posjetili odabrala je mjesto za pokojnog supruga. 

Tada joj je Greg otkrio zašto je došao s njom. Rekao je: „Želim kupiti Seanov grob“. 

Tracy to nije htjela dopustiti jer je bilo jako skupo. No Greg je inzistirao. Tracy je rekla: „Stavio mi je ruke na ramena i rekao: ‘Prije nekoliko mjeseci Sean me je spasio od vodoinstalaterske noćne more kada mi se pokidao bojler i nije mi dao da mu išta platim. Sean nije ovdje da se svađa sa mnom. Želim mu dati posljednji dar zahvalnosti, a i tebi i tvojoj obitelji’. Ostala sam bez riječi, a suze su mi potekle obrazima“. 

Bog je oko nje već stavio divne ljude

„Taj grob je bio moje mjesto utjehe i bijega iz svake oluje“, rekla je Tracy, „Odlazim tamo kako bih razmišljala, kako bih sve predala Bogu kada god sam puna tereta koje sama ne mogu nositi“. 

To nije bio jedini čin dobrote, jer se i cijela zajednica okupila kako bi pomogla ožalošćenoj obitelji. Tracy je imala velikih problema tijekom blagdana te nije željela biti dio uobičajenog slavlja. 

„Ali mama, tata bi htio da slavimo“, reklo je njezino najmlađe dijete, „On je s Isusom“. 

Susjedi i lokalni izviđači su okitili Tracynu kuću, donijeli im hranu i pomogli kako su god mogli. Oni su bili pravi dlanovi i stopala Isusa. 

„U svoj toj tuzi, pronašla sam svoju poruku.“ 

„Moja je obitelj primila jako mnogo ljubavi“, prisjetila se Tracy, „U svoj toj tuzi, pronašla sam svoju poruku. Kada je moje srce počelo osjećati ljubav nisam više mogla osjetiti bol koja me je zaslijepila. Oporavak je započeo kada sam se usmjerila na druge – izlazeći iz sebe – na davanje ljubavi, pomaganje i udovoljavanje potrebama drugih. Napokon sam shvatila u čemu je riječ.“ 

Gubitak voljenog supruga promijenio je Tracy. Ona je sada poduzetnica, motivacijska govornica i voditeljica Holy Shift bloga. Inspirirana dobrotom ukazanom njezinoj obitelji tijekom teških vremena, ona je osnovala Sean Peart organizaciju koja pomaže djeci, samohranim majkama i udovicama. 

„Bog uvijek orkestrira Svoj veliki plan“, rekla je udovica, „Plan uvijek ima svrhu te je uvijek usmjeren k dobromu“. 

PROČITAJTE JOŠ: