I najgore nesreće će dobro završiti za one koji vjeruju u Boga

»… Nadjene sinu ime Ben Oni (sin bolova mojih), ali ga otac prozva Benjamin (sin desnice moje).« Post. 35,18

Sve ima svijetlu i tamnu stranu. Rahela je savladana žalošću i smrtnim mukama, a Jakov, iako plače zbog gubitka majke, ipak vidi Božju milost u rođenju djeteta.

Dobro je, ako i mi, dok naše tijelo žali zbog iskušenja, vjerom pobjeđujemo i ostajemo vjerni Bogu. Samson je med našao u lavu, a takve su i naše nesreće ako ih ispravno gledamo.

Burno more mnoge hrani svojim ribama, u divljoj prašumi cvjeta prekrasno cvijeće, burni vjetrovi spriječavaju epidemije, a jaki mraz usitnjuje grude na oranicama. Tamni oblaci donose krupne kapi kiše, a iz crne zemlje raste mirisno cvijeće. Dobra rudača će se naći i u lošem rudniku.

VIDI OVO: Bog vam je bio vjeran i uvijek će vam biti!

Tužna srca vješto pronalaze teškoće i da je samo jedna bara na svijetu brzo bi bila do grla u njoj. Da je samo jedan lav u pustinji, čula bi ga kako urliče. Zato i mi ponekad govorimo kao Jakov: »Sve se na me sakupilo!«. Put vjere nas uči da sve brige prepustimo Gospodinu, pa će i najgore nesreće dobro završiti.

Slično kao kod Gedeonovih ljudi, vjera ne žali razbiti vrčeve da bi baklje jasnije zaplamtjele. U grubim morskim školjkama teškoća stvara čisti biser, tako i mi iz dubokog oceana neprilika dobivamo neprocjenjive bisere iskustava.

Kad vode velikog blagostanja opadnu, vjera nalazi skriveno blago u pijesku. Kad joj sunce radosti zađe ona okreće teleskop nade na nebeska zvjezdana obećanja. Ako dođe smrt, vjera gleda u svjetlo uskrsnuća preko groba, i tako naš umirući Ben Oni postaje živi Benjamin.

Autor: Charles Spurgeon

NAJNOVIJE!