NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeŽena je proputovala stotine kilometara kako bi učinila nešto nevjerojatno za čovjeka...

Žena je proputovala stotine kilometara kako bi učinila nešto nevjerojatno za čovjeka kojeg ne poznaje

Žena iz Teksasa je proputovala stotine kilometara kako bi pomogla strancu. Ono što je učinila je zaista predivno.

Roy McIntosh (48) trebao je bubreg tipa B+. Njegova supruga Toshira Maldonado-McIntosh odlučila je objaviti poruku na Facebook grupi “The Laughing Christian” tražeći molitvu za stanje svog supruga u prosincu 2021.

Traži se donor …

U objavi je stajalo: “Molite se za mog supruga da mu Bog pošalje živog darivatelja bubrega tipa B+”, glasila je objava. “Vjerujemo u Boga za čudo. Molite za njega.”

Toshira je žena vjere i osjećala se vođenom da traži molitvu. U međuvremenu u Harker Heightsu u Teksasu, Heather Schafer, supruga vojnika vidjela je objavu i odlučila nešto poduzeti po tom pitanju.

Rekla je: “Pročitala sam poruku i pomislila: ‘To je za mene'”, rekla je Heather. Poslala je poruku otprilike 30 minuta kasnije gospođi Toshiri i napisala joj: “Ja sam B+ [krvna grupa] i željela bih provjeriti mogu li donirati svoj bubreg.”

Toshira nije bila sigurna u to, ali je dala Heather podatke za kontakt koordinatora živih darivatelja i nadala se da će Bog uslišiti njezinu molitvu. “Kolike su šanse da bi se muškarac s Kariba u New Jerseyju i žena iz Škotske koja živi u Teksasu uopće našli, a kamoli bili kompatibilni?” pitala se.

Čuda se događaju

Heather i Roy nekoliko su mjeseci prolazili kroz mnoge testove koji su potvrdili da su savršen spoj. Heather je dokumentirala svoje putovanje na YouTubeu, u video seriji pod nazivom Adventures with My Kidney. Rekla je: “Snimanje videa pomoglo mi je da organiziram vlastite misli i objasnim proces svojim voljenima. Također sam se nadala da će dijeljenje moje priče ukloniti dio misterija i pomoći drugim ljudima da također razmisle o tome da postanu donori organa”, rekla je Heather.

Sada, nakon uspješne transplantacije bubrega, Roy više ne treba dijalizu koju je prije imao 3 dana u tjednu, 5 sati dnevno. “Osjećam se 20 godina mlađe!”, rekao je. Vjeruje da je to bio Božji plan da ih spoji.

U nastavku pogledajte video i susret Heather i Roya.

Roy, njegova supruga i četvero od njihovo petero djece susreli su Heather i njezino dvoje djece, osam tjedana nakon uspješne operacije. Ponovno okupljanje ispunjeno suzama dogodilo se na travnjaku ispred Royeve kuće i zauvijek je učvrstilo vezu između dviju obitelji. “Volimo Heather i zauvijek smo joj zahvalni”, rekao je Roy.

Što se tiče Heather, zaključila je riječima: “Savršen stranac, savršen spoj, savršen Bog”.